Διπλά καθήκοντα για τον Λαμιώτη Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Κούτρα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 08:29 Διπλά καθήκοντα για τον Λαμιώτη Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Κούτρα

Μέχρι τις κρίσεις του Φεβρουαρίου εκτός από το Γ’ Σώμα Στρατού θα διοικεί και την 1η Στρατιά Λάρισας…

Αναδιαρθρώσεις έφερε η απόφαση του ΚΥΣΕΑ με τους νέους Αρχηγούς, με το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) να προχωρά στην πλήρωση των κενών θέσεων που προέκυψαν.

Έτσι στη θέση του Αρχηγού Στόλου, τοποθετήθηκε ο ως τώρα υποδιοικητής της Σχολής Εθνικής Αμύνης υποναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, πρωτότοκος γιος του πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου ε.α. Χρήστου Λυμπέρη, καθώς αποστρατεύτηκε ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Παξιβανάκης.

Στια άλλες τρεις θέσεις του Στρατού Ξηράς και μέχρι τις κρίσεις που θα γίνουν τον Φεβρουάριο αρχές Μαρτίου, θα εκτελούν διπλά καθήκοντα οι παρακάτω:

Χρέη διοικητή στην 1η Στρατιά στη Λάρισα θα ασκεί ο Λαμιώτης νυν Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικού Επιθεωρητή Στρατού (ΓΕΠΣ) θα ασκεί ο νυν υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας και Διοικητή στο Δ’ Σώματος Στρατού θα ασκεί ο νυν διοικητής της 16ης Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης.

Διαβάστε το βιογραφικό του Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Κούτρα όπως παρουσιάζεται στη σελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

Γεννήθηκε στη Λαμία, την 17 Απριλίου 1961. Εισήχθη, κατόπιν εξετάσεων, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το έτος 1980 από την οποία και απεφοίτησε το έτος 1984, ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα, προήχθη όπως παρακάτω:

• Υπολοχαγός: 1987

• Λοχαγός: 1991

• Ταγματάρχης: 1996

• Αντισυνταγματάρχης : 2002

• Συνταγματάρχης: 2009

• Ταξίαρχος: 2013

• Υποστράτηγος: 2016

• Αντιστράτηγος: 2019

Διετέλεσε Διοικητής της Α΄ Πυροβολαρχίας Βολής της 117 ΜΠΠ, της Γ΄ Πυροβολαρχίας Βολής και της Πυροβολαρχίας Διοικήσεως του 148 ΤΕΑ, των Β΄ και Γ΄ Πυροβολαρχιών Βολής της 180 ΜΚ/Β «HAWK», της 108 Α/Κ ΜΜΠ της 181 ΜΚ/Β «HAWK», Υποδιοικητής της ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΛΕΜΟΥ (ΑΔΙΣΠΟ), Διοικητής της 88 ΣΔΙ «ΛΗΜΝΟΣ» και Διοικητής του ΠΕΔΙΟΥ ΒΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΠΒΚ). Στις 29 Ιανουαρίου 2019 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και του ανατέθηκε η διοίκηση του   Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR.

Έχει υπηρετήσει σε επιτελικές θέσεις, ως Διευθυντής 2 και 3 Γραφείου των 117 ΜΠΠ και 148 ΤΕΑ, ως Επιτελής Αξκός του Τμήματος Σχεδίων, του Κλάδου Ιδεών, Σχεδίων και Εκπαίδευσης ΔΜ της Διεύθυνσης J–4 του JFC HQ NAPLES, ως Επιτελής Αξκός του Τμήματος Σχεδίων/Επιχειρήσεων ΔΜ της Διεύθυνσης G–4 του Κλάδου Υποστήριξης (SUPPORT DIVISION) του HQ NRDC–GR, ως Επικεφαλής Αξκός (Τμηματάρχης) του Τμήματος Σχεδίων/Επιχειρήσεων ΔΜ της Διεύθυνσης G–4 του Κλάδου Υποστήριξης (SUPPORT DIVISION) του HQ NRDC–GR, ως Βοηθός Επιτελάρχη επί θεμάτων Συντονισμού Πυρών Υποστηρίξεως (ACOS FCOORD) του Κλάδου Επιχειρήσεων (OPERATIONS DIVISION) του HQ NRDC–ESP, ως Βοηθός Επιτελάρχη επί θεμάτων Υποστήριξης Μάχης (ACOS COMBAT SUPPORT) του Κλάδου Επιχειρήσεων (OPERATIONS DIVISION) του HQ NRDC–ESP, ως Υποδιευθυντής του ΓΕΣ/ΔΑΣΠ, ως Διευθυντής του ΓΕΣ/ΔΑΣΠ, ως Διευθυντής Α΄ Κλάδου στο Γ΄ ΣΣ και ως Διευθυντής Δ΄ Κλάδου Στρατηγικής και Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ.

Παρακολούθησε και απεφοίτησε επιτυχώς από όλα τα προβλεπόμενα εθνικά Σχολεία του Πυροβολικού Μάχης και του Αντιαεροπορικού Πυροβολικού, καθώς και από το Air Defence Artillery “HAWK” Basic Course στο Ft Bliss, El Paso, Texas των ΗΠΑ, ενώ είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (55 ΕΣ 1998–1999) καθώς και της Σχολής Εθνικής Αμύνης (61 ΕΣ 2008–2009). Έχει παρακολουθήσει τα ΝΑΤΟϊκά Σχολεία “Επιχειρησιακής Σχεδίασης” (“Operational Planning”), “Επιχειρησιακής Σχεδίασης ΔΜ” (“Operational Logistics Planning”), “Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης” (“Peace Support Operations”) και “ΔΜ στην Εκστρατεία” (“Expeditionary Logistics”), καθώς και σεμινάριο μεταπτυχιακού προγράμματος ειδίκευσης στην τρομοκρατία και τη διεθνή ασφάλεια της UNESCO με θέμα “Αντιτρομοκρατία και Διεθνής Ασφάλεια” και είναι κάτοχος σχετικού διπλώματος. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Διοίκηση–Ηγεσία της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Kingston του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έχει τιμηθεί με τις ακόλουθες διακρίσεις:

• Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α ́ τάξεως.

• Χρυσούς Σταυρός του Τάγματος της Τιμής.

• Χρυσούς Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικος.

• Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Α ́ τάξεως.

• Διαμνημόνευση Ηγεσίας Σχηματισμού–Μεγάλης Μονάδος Γ ́ τάξεως.

• Διαμνημόνευση Υπηρεσίας Αξκού Επιτελούς Α ́ τάξεως.

• Μετάλλιο NATO για τη Συμμετοχή στις ΝΑΤΟϊκές Επιχειρήσεις στην Πρώην Γιουγκοσλαβία (SFOR).

• Μετάλλιο NATO για τη Συμμετοχή στις ΝΑΤΟϊκές Επιχειρήσεις στο Κόσσοβο (KFOR).

• Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής.

• Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα.

Ομιλεί άπταιστα την αγγλική γλώσσα καθώς και την γαλλική σε επίπεδο εργασίας.

Είναι νυμφευμένος με την Ρέτα Αντωνοπούλου–Κούτρα και το ζεύγος έχει δύο τέκνα, την Αριστέα–Ζωή και τον Αθανάσιο–Απόστολο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com