Τα είπε με τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγεία ο Φώτης Σερέτης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 12:19 Τα είπε με τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγεία ο Φώτης Σερέτης

Προσλήψεις προσωπικού και ανανέωση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στις προτεραιότητες…

Συνάντηση με το προεδρείο του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας και στις Δημόσιες Υγειονομικές Υπηρεσίες του Νομού Φθιώτιδας, είχε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στ. Ελλάδας Φώτης Σερέτης.

Στη συνάντηση οι εργαζόμενοι στους παραπάνω υγειονομικούς φορείς κατέθεσαν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν και έχουν να κάνουν με την έλλειψη προσωπικού, αλλά και τον απαρχαιωμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Σωματείου:

«Το Προεδρείο του Σωματείου μας κατόπιν αιτήματός μας, συναντήθηκε πρόσφατα με το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κο Σερέτη Φώτιο, με σκοπό την ενημέρωσή του για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του νομού μας και δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία τους. Η συνάντησή μας ήταν εποικοδομητική και διεξήχθη σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης.

Βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Η αναβάθμιση των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας και η προμήθεια βασικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη εύρυθμη λειτουργία τους όπως για παράδειγμα: απινιδωτής, σανίδα ακινητοποίησης κ.α.

Η πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού καθώς και η άμεση προμήθεια και ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας.

Συμφωνήθηκε να υπάρχει άμεση και τακτική επικοινωνία με τη διοίκηση για τη λύση οποιουδήποτε θέματος προκύπτει και δυσχεραίνει τη λειτουργία των μονάδων.

Ο κος Σερέτης άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις για την επίλυσή τους και υποσχέθηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, η εικόνα της παραμελημένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του νομού μας θα αλλάξει προς το θετικότερο σε προσωπικό αλλά και υλικοτεχνική υποδομή.

Ευελπιστούμε ότι με την καλή συνεργασία και θέληση θα επέλθει η πολυπόθητη (για το καλό όλων μας) αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας και κατ επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του νομού μας.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση