Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραΐσκος: «Ο Άγιος Λουκάς θα αποκτήσει την παλιά του αίγλη»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 09:15 Καραΐσκος: «Ο Άγιος Λουκάς θα αποκτήσει την παλιά του αίγλη»

Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση που έγινε σήμερα το πρωί για το θέμα του Αγίου Λουκά.

Αποφασισμένος να φτάσει στους υπαίτιους και να διεκδικήσει ο Δήμος τη ζημιά που έχει προκληθεί στο Τουριστικό Περίπτερο του Αγίου Λουκά, παρουσιάστηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, ο οποίος προήδρευσε το πρωί της Τρίτης 21 Ιανουαρίου σε έκτακτη συνεδρίαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου.

Το ΔΣ επικύρωσε ομόφωνα τις άμεσες ενέργειες του ίδιου από την περασμένη Πέμπτη, όταν και εστάλη το εξώδικο με την αποχώρηση των ανθρώπων που το εκμεταλλευόντουσαν επί χρόνια. Ειδικότερα εγκρίθηκε ο ορισμός δικηγόρου για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών αστικών και ποινικών από το 2008 έως σήμερα που έτρεχε η σύμβαση.

Οι όποιες ευθύνες θα αναζητηθούν με βάση και την τεχνική έκθεση που θα καταθέσει η τριμελής επιτροπή που συστάθηκε από μηχανικούς του Δήμου και ήδη από την Παρασκευή καταγράφει τι υπάρχει ή καλύτερα, τι ΔΕΝ υπάρχει στο χώρο!.

Σημειώνουμε επίσης ότι τοποθετήθηκε 24ωρη φύλαξη του κτιρίου, για να αποφευχθεί περαιτέρω πλιάτσικο, ενώ ίσως το σημαντικότερο είναι η διατυπωμένη βούληση της άμεσης επαναλειτουργίας του με βάση το μέγεθος και την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και το επιχειρησιακό πλάνο που θα οδηγήσει σε μια βιώσιμη μορφή εκμετάλλευσης.

«Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε στον Άγιο Λουκά την παλιά του αίγλη. Αυτό όμως θα γίνει με αργά και σταθερά βήματα, αφού γίνει η αποτίμηση των ζημιών και βρεθεί ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας....», είπε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Δημάρχου για το θέμα:

Δεν είναι μόνο ο εξωτερικός χώρος του Τουριστικού Περιπτέρου, που είναι σε κακά χάλια, αλλά υπάρχουν αρκετές ζημιές και στο εσωτερικό του κτιρίου, από το οποίο ξηλώθηκαν οι ηλεκτρικοί πίνακες και άλλα.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου κάνει αυτοψία στους χώρους για την λεπτομερή καταγραφή των ζημιών και τη σύνταξη της σχετικής έκθεσης.

Δείτε εικόνες από το εσωτερικό του κτιρίου.

Λουκέτο με φέσι 370.000€ στον Άγιο Λουκά - Εικόνες ντροπής!