Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Έφυγε» ο Πρωτ. π. Γρηγόριος Τριανταφύλλου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 17:10 «Έφυγε» ο Πρωτ. π. Γρηγόριος Τριανταφύλλου

Στην αιωνιότητα ο Σεβάσμιος Γέροντας Πρωτ. π. Γρηγόριος Τριανταφύλλου, τον οποίο πρόσφατα είχε επισκεφθεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου της Μητρόπολης Φθιώτιδας:

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με την κατ' άνθρωπον θλίψη,  αναγγέλλει την εκδημία και εν Κυρίω κοίμηση του πολιού και σεβασμίου, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γρηγορίου Τριανταφύλλου, Συνταξιούχου Κληρικού της Λοκρίδος, της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

          Ο   μακαριστός π. Γρηγόριος εκοιμήθη το πρωί της Τρίτης 21 Ιανουαρίου, πλήρης ημερών,  σε ηλικία 90 ετών, μετά από ολιγόμηνη ασθένεια λόγω γήρατος.

          Υπήρξε ένας λευίτης Ιερεύς, όπου τον διέκριναν πολλά χαρίσματα. Ήταν ιδιαίτερα φιλακόλουθως, ευλαβής και με βαθιά πίστη. Σε όλη του την Ιερατική ζωή, διηκόνισε με ευλάβεια και πολύ αγάπη τον Θεό και τον άνθρωπο.

          Γεννημένος το 1930 στο χωριό Άγναντι Λοκρίδος, γόνος ευσεβούς οικογενείας. Ενυμφεύθη την Πρεσβυτέρα Σπυρούλα Χρήστου, με την οποία δημιούργησε μια ευλογημένη οικογένεια, αποτελούμενη από 2 τέκνα, 4 εγγόνια και 9 δισέγγονα.

          Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό το έτος 1977.

           Διηκόνησε ως Εφημέριος στις Ενορίες:  Αγίου Νικολάου στον Προφήτη Ηλία Λοκρίδος, Αγία Παρασκευή Λοκρίδος, στον  Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λοκρίδος , Αγίου Γεωργίου Αρκίτσης και Αγίου Γεωργίου Λιβανατών, από όπου και συνατξιοδοτήθηκε το έτος 2001.

          Παρά το περασμένο της ηλικίας του, ορμώμενος από Θείο Ζήλο και Αγάπη για την λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας, από την ημέρα της συνταξιοδοτήσεως του,  διακονούσε ανελλιπώς,  ως Εφημέριος την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών.

          Αξίζει να σημειωθεί ότι, άμα τη εκλογή και Ενθρόνιση του Σεβαμσιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, διακαής του πόθος και ενώ νοσηλευόταν στο Γεινικό Νοσοκομείο Λαμίας, ήταν να λάβει την Αρχιερατική ευχή του Ποιμενάρχου μας και να του ευχηθεί δια ζώσης.

          Ο Σεβασμιώτατος, πληροφορηθείς την επιθυμία του, έσπευσε την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου ε.ε.,  στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και επισκέφθηκε τον ασθενή π. Γρηγόριο, ενώ έσκυψε ευλαβικά και του φίλησε το χέρι, ευχόμενος την από Θεού δύναμη και καρτερία στην δοκιμασία του.

          Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου χάρισε πολύ συγκίνηση και χαρά στον π. Γρηγόριο, καθώς όση ώρα ο Σεβασμιώτατος έμεινε πλάι στον Γέροντα Ιερέα, ασταμάτητα δάκρυα χαράς και ευγνωμοσύνης έτρεχαν από τα μάτια του.

          Το σκήνωμα του αειμνήστου π. Γρηγορίου θα καταφθάσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λιβανατών στις 8:00 το πρωί της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου, όπου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία ενώπιόν του και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

          Στις 15:30 το μεσημέρι θα ψαλλεί η Εξόδιος Ακολουθία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, τη συμμετοχή των Ιερέων της Λοκρίδος.

          Ας είναι η μνήμη του αιωνία!