Εισαγγελική έρευνα για τη γέννα με σύφιλη στη Λάρισα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 19:01 Εισαγγελική έρευνα για τη γέννα με σύφιλη στη Λάρισα

Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών προκάλεσε η δημοσιοποίηση του περιστατικού που αφορά σε τοκετό, από μητέρα με σύφιλη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των «Ρεπορτάζ του Κάμπου» ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας κ. Απόστολος Τζαμαλής αποφάσισε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ζήτημα που απασχόλησε όλα τα ΜΜΕ πανελληνίως.

Η έρευνα διεξάγεται με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας Larissanet.gr (Εκτέθηκαν σε σύφιλη γιατροί και νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας) και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει ως σκοπό να εντοπίσει εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για αμέλεια ελέγχου της κατάστασης υγείας της εγκυμονούσας με αποτέλεσμα να εκτεθεί σε κίνδυνο το προσωπικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το περιστατικό σημειώθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν κατά την εισαγωγή της μητέρας στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου από το Γενικό, δεν έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η γυναίκα είναι φορέας νοσημάτων.

Μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού ο διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης «Από την στιγμή που πληροφορηθήκαμε μέσω δημοσιεύματος στον ηλεκτρονικό τύπο, για ύπαρξη περιστατικού σχετικά με ενδεχόμενη έκθεση σε σύφιλη ιατρών και νοσηλευτών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εδόθη άμεσα εντολή από τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προς τον Διοικητή του Π.Γ.Ν. Λάρισας να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των διαλαμβανόμενων στο δημοσίευμα και να ενημερωθεί άμεσα η Y.ΠΕ. για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Πάντως σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας που επικαλείται η ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών (https://bit.ly/37q0G9D), τα αποτελέσματα των εξετάσεων γιατρών και νοσηλευτών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, είναι αρνητικά στη σύφιλη.

Πηγή: Ρεπορτάζ του Κάμπου - Κώστας Γκιάστας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση