Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερώτηση Οικονόμου για αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 16:45 Ερώτηση Οικονόμου για αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης

 

Ερώτηση για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης σε Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατέθεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου μεταφέροντας με αυτόν τον τρόπο προς το αρμόδιο υπουργείο ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, των φορέων και των επιχειρήσεων της περιοχής.

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου στην ερώτηση του, παραθέτει μια σειρά από λόγους για τους οποίους κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αναβάθμισης της εν λόγω υπηρεσίας αναφέροντας πως, σύμφωνα με πληροφορίες, αντί της αναμενόμενης αναβάθμισης, σχεδιάζεται η μεταφορά του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης, στον ανισόπεδο κόμβο Αταλάντης σε εφαρμογή (τρία χρόνια μετά ) της με αριθμ.18383 οικ. Φ. 109.1/30 Μαρτίου 2017 απόφασης των αναπλ. Υπουργών Εσωτερικών-Οικονομικών Τόσκα-Χουλιαράκη (ΦΕΚ Β/1139/31ΜΑΡΤΙΟΥ 2017) με το κόστος μεταφοράς να βαρύνει τον προϋπολογισμό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Με βάση τα παραπάνω ρωτάει ο κ. Οικονόμου τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης σε Πυροσβεστικό Σταθμό;

Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να αναθεωρήσει την υπ’ αριθμ.18383 οικ. Φ. 109.1/30 Μαρτίου 2017 απόφαση των αναπλ. Υπουργών Εσωτερικών-Οικονομικών Τόσκα-Χουλιαράκη (ΦΕΚ Β/1139/31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017) δεδομένου, ότι όπως προκύπτει και από τα παραπάνω, είναι απαραίτητο η έδρα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να βρίσκεται στην πόλη της Αταλάντης.