Επιστολή Σαρακιώτη στη Διοίκηση της Eurobank για το υποκατάστημα στην Αταλάντη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 15:20 Επιστολή Σαρακιώτη στη Διοίκηση της Eurobank για το υποκατάστημα στην Αταλάντη

Την ανάκληση της απόφασης της Eurobank για την αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματός της στην Αταλάντη, ζητεί ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, με επιστολή που απευθύνει προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, μη Εκτελεστικό Σύμβουλο της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. και Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.) Γεώργιο Ζανιά.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η Διοίκηση της Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε. αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματός της στην Αταλάντη Φθιώτιδας, γεγονός το οποίο δυστυχώς θέτει σημαντικά εμπόδια στις αναπτυξιακές προοπτικές της ευρύτερης περιοχής. Διά της παρούσας επιστολής, επιτρέψτε μου να εκφράσω την πλήρη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην εν λόγω εξέλιξη.

Το εν λόγω υποκατάστημα αποτελεί το μοναδικό σε ολόκληρη τη Νότια Φθιώτιδα καλύπτοντας τις ανάγκες των κατοίκων των Δήμων Λοκρών και Αμφίκλειας-Ελάτειας. Η αναστολή λειτουργίας του στις 19 Φεβρουαρίου 2020 θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμείνουν στη Φθιώτιδα μόνο δύο (2) υποκαταστήματα, τα οποία αμφότερα θα εδρεύουν στη Λαμία. Έτσι, οι πελάτες της τράπεζας θα αναγκαστούν πλέον να πραγματοποιούν διαδρομή συνολικά 150 ή και περισσότερων χιλιομέτρων, προκειμένου να προχωρούν στις συναλλαγές τους, ενώ φυσικά για τους εργαζόμενους το συγκεκριμένο πρόβλημα θα είναι καθημερινό.

Η αναπτυξιακή πορεία της Αταλάντης και των υπολοίπων πόλεων της ευρύτερης περιοχής στηρίχθηκε στο παρελθόν στη σταθερή και ανεμπόδιστη χρηματοδότηση των επαγγελματιών μέσω του τραπεζικού συστήματος. Μετά την πάροδο αρκετών ετών στασιμότητας, η αναθέρμανση της οικονομίας έχει πλέον καλλιεργήσει νέες προοπτικές χρηματοδότησης καινοτόμων πρωτοβουλιών, τις οποίες οι επαγγελματίες της περιοχής δύνανται να αναζητήσουν και να κατοχυρώσουν μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Παράλληλα, ας μη λησμονείται το γεγονός ότι η αλλαγή των δημογραφικών δεδομένων και η γήρανση του πληθυσμού αποτελούν μια διαπιστωμένη πραγματικότητα και στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, προκλήσεις οι οποίες δεν απαντώνται μέσω των σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών τραπεζικών συναλλαγών. Οι συμπολίτες μας προχωρημένης ηλικίας δεν μπορούν να συγχρονιστούν με τις εν λόγω εξελίξεις, με αποτέλεσμα την περιθωριοποίησή τους, την ερημοποίηση της υπαίθρου και την περαιτέρω πληθυσμιακή συρρίκνωση.

Δεδομένων των προαναφερθέντων στοιχείων και των γενικότερων πρακτικών δυσχερειών που θα προκύψουν, θα ήθελα να επισημάνω την αναγκαιότητα ανάκλησης της απόφασης αναστολής λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση