Λαμία: «Με πρόδωσε ο βαφτισιμιός μου…»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 08:25 Λαμία: «Με πρόδωσε ο βαφτισιμιός μου…»

Εκτός φυλακής οι τέσσερις από τους πέντε ληστές των ηλικιωμένων γυναικών σε Καμπιά και Καμένα Βούρλα.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κάθισαν ξανά τα μέλη της 5μελούς συμμορίας που λήστευε ηλικιωμένες γυναίκες στη Φθιώτιδα και είχε εξαρθρωθεί από την Ασφάλεια Λαμίας τον Μάιο του 2017.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους και ο Αλβανός δραπέτης των φυλακών Δομοκού, με τα έξι ονόματα και τα πέντε επίθετα, αλλά και ένας ακόμη ομοεθνής του που είχε λειτουργήσει ως πληροφοριοδότης για τη ληστεία της νονάς του στα Καμπιά Σπερχειάδας.

Εκεί, είχε δείξει τον τρόπο για να εισέλθουν στο σπίτι της άτυχης γυναίκας μέσω καταστήματος που επικοινωνούσε εσωτερικά και της είχαν αρπάξει 16.000 ευρώ και κοσμήματα, ενώ τη «νονά» του την είχαν δέσει απειλώντας την με μαχαίρι, με τηλεφωνικό καλώδιο και διάφορα υφάσματα!

Η συμμορία είχε διαπράξει μία ακόμη ληστεία στα Καμένα Βούρλα, όπου και εκεί ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια απειλώντας την με κατσαβίδι, ενώ στη συνέχεια την είχαν δέσει κι εκείνη με καλώδιο τηλεφώνου και ένα λουρί βαλίτσας. Από κει είχαν αφαιρέσει το ποσό των 1.150 ευρώ δυο δαχτυλίδια, κινητό, tablet και το κυνηγετικό όπλο του μακαρίτη συζύγου της.

«Με πρόδωσε ο βαφτισιμιός μου…», έλεγε και ξανάλεγε στο δικαστήριο η ηλικιωμένη γυναίκα που περιέγραψε πως την έδεσαν σε μια καρέκλα και της αφαίρεσαν τις οικονομίες μιας ζωής που τις ήθελε για τα γεράματά της. «Με τι να ζήσω τώρα; Με τα 400 ευρώ που παίρνω; Αφού είμαι εντελώς μόνη στη ζωή;», πρόσθεσε στην κατάθεσή της η άτυχη γυναίκα.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχους τους τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους, επιβάλλοντας στον 1ο Αλβανό ποινή κάθειρξης 12 ετών και 8 μηνών και σε έναν 2ο Αλβανό που ήταν επίσης παράνομα στη χώρα μας και είχε άμεση σχέση με τις παραπάνω ενέργειες, ποινή κάθειρξης 12 ετών και 7 μηνών. Ο τελευταίος είναι και ο μοναδικός που θα παραμείνει στη φυλακή, καθώς ο πρώτος κατά συγχώνευση έχει εκτίσει τον χρόνο που θα μπορούσαν να τον κρατήσουν έγκλειστο.

Στον «βαφτισιμιό» της γιαγιάς και σε έναν ακόμη της 5μελους «παρέας» επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών, με 3ετη όμως αναστολή, ενώ τον τελευταίο που κατηγορούνταν για υπόθαλψη εγκληματία (επίσης Αλβανός είχε φιλοξενήσει τον δραπέτη των φυλακών), τον έκριναν αθώο λόγω αμφιβολιών.

Τους κατηγορούμενους υπερασπίστηκαν στο Εφετείο Κακουργημάτων οι δικηγόροι Αργ. Καραφέρη, Μ. Σαΐτη κι Γ. Ζελενίτσας.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση