Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Φθιώτιδος Συμεών στην κοπή πίτας της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 15:30 Ο Φθιώτιδος Συμεών στην κοπή πίτας της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, βρέθηκε σήμερα το πρωί στην Εκκλησιαστική Σχολή της Λαμίας, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Μητρόπολης:

«Μέσα σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και οικογενειακό κλίμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών το πρωί της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου, ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Διευθυντού κ. Ιωάννου Ζαχαράκη και του Συλλόγου των Διδασκόντων.

Στην Ακολουθία έψαλε η χορωδία του Σχολείου, υπό τη Διεύθυνση της Μουσικού κ. Βασιλικής Γούση.

Μετά το πέρας της ακολουθίας η χορωδία έψαλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και τραγούδησε όμορφα άσματα προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου, καθώς έψαλε και τη Φήμη Του, αποκομίζοντας τον έπαινο του Ποιμενάρχου μας και την πατρική Του ευλογία.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδιως και αυτή η χρόνια να είναι γεμάτη υγεία, ευλογία και αγάπη, ώστε ο πανάγαθος Θεός να δίνει δύναμη και την φώτιση του Αγίου Πνεύματος στους Καθηγητές και στους Μαθητές για να προοδεύσουν και να επιτύχουν στο έργο και στις σπουδές τους.

Ο κ. Ζαχαράκης εκ μέρους των καθηγητών και των μαθητών, ευγνώμονως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγιαστική και τιμητική παρουσία Του στη Σχολή, μία παρουσία, η οποία δίδει ελπίδα, αισιοδοξία και πολύ χαρά σε όλους.

Ευχήθηκε το έτος 2020 να φέρει στο Σεβασμιώτατο, υγεία και την από Θεού δύναμη στην Θεοφιλή Ποιμαντορία Του.

Το φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε ο μαθητής της Β' τάξεως του Λυκείου Αλεξόπουλος Αριστείδης καθώς, και η Εκπαιδευτικός κ. Βασιλική Γούση.

Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωτοσύγκελος της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, ο Προϊστάμενος της Ενορίας του Αγίου Κωνσταντίνου Νέας Μαγνησίας π. Χρήστος Καραγιάννης, ο Προϊστάμενος της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Μεγάλης Βρύσης π. Αριστείδης Πανταζίδης και ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ευστάθιος Κατόπης.

Παρέστησαν επίσης, ως εκπρόσωπος του Βουλευτού Φθιώτιδος κ. Γεωργίου Κοτρωνιά, ο κ. Βάϊος Ζαμπεθάνης τ. Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος, ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ηλίας Κυρμανίδης, ο εντεταλμένος Αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας κ. Αθανάσιος Παπαχρήστος , τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευμορφία Ρουποτιά - Σκαμαγκούλη και κ. Βασιλική Κατόπη, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένη Μπενιάτα, ο Προϊστάμενος Διοικητικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος, ο Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κ. Χρήστος Μαρκαντώνης, η Προϊσταμένη σε Εκπαιδευτικά Θέματα της Δευτεροβάθμιου Εκπαιδεύσεως κ. Αικατερίνη Καλογήρου, ως εκπρόσωπος του Προϊσταμένου Β/θμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Σπύρου Πιλιτζίδη, η ερίτιμος σύζυγος του Δημάρχου Λαμιέων κ. Αρτεμισία Φωτεινού, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Εστίας Λαμίας, κ. Πέτρος Κόρδα, μέλη της Σχολικής Εφορίας, ο τ. Σχολάρχης κ. Στυλιανός Μαστρογιάννης, η τ. Αντιδήμαρχος κ. Βίβιαν Αργύρη καθώς και εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων της Νέας Μαγνησίας Λαμίας.»

Δείτε φωτορεπορτάζ:

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου