Λαμία: Εκδικάστηκαν τα Ασφαλιστικά που κατέθεσε ο Δήμος για τον Άγιο Λουκά - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 08:36 Λαμία: Εκδικάστηκαν τα Ασφαλιστικά που κατέθεσε ο Δήμος για τον Άγιο Λουκά - ΒΙΝΤΕΟ

Τι λέει η προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου για το Τουριστικό Περίπτερο του Αγίου Λουκά.

Εκδικάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (24/1) στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας το αίτημα του Δήμου Λαμιέων και ειδικότερα της Κοινωφελούς Επιχείρησής του για έκδοση προσωρινής Διαταγής κατά της μισθώτριας του Τουριστικού περίπτερου του Αγίου Λουκά.

Η προσωρινή διαταγή αναφέρει:

Το Δικαστήριο αφού έλαβε υπόψη το περιεχόμενο της αίτησης και όσα οι διάδικοι κατέθεσαν προφορικά ή μέσω μάρτυρα ή εγγράφων, αποφάσισε: «Απαγορεύει προσωρινά στην καθ’ ης κάθε μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών της στοιχείων, μεταξύ των οποίων είναι και ο εξοπλισμός της αναφερόμενης στην αίτηση επιχείρησης, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά τη δικάσιμο της 27.2.2020 και υπό τον όρο συζήτησης αυτής».

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του Δήμου μας με κάθε νόμιμο μέσο...», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ο Δήμος Λαμιέων μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του Μάριου Παπαθανασίου κατέθεσε το αίτημά του, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του και την περιουσία των δημοτών του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά νωρίτερα ο Δήμαρχος Λαμιέων.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου ο κ. Παπαθανασίου ανέφερε:

«Θετική ήταν η ανταπόκριση και από τη δικαιοσύνη στο αίτημα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαμιέων για έκδοση προσωρινής Διαταγής κατά της μισθώτριας του Τουριστικού περίπτερου του Αγίου Λουκά.

Κρίνοντας σήμερα επί του αιτήματος, το Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας απαγόρευσε κάθε μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης  του συνόλου της περιουσίας της μισθώτριας, κινητής και ακίνητης  μεταξύ της οποίας και του εξοπλισμού του καταστήματος μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, η οποία προσδιορίστηκε για την 27η Φεβρουαρίου 2020.

 Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η οποιαδήποτε αξίωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης, από τον κίνδυνο να μεταβληθεί η περιουσιακή κατάσταση της μισθώτριας, κυρίως δε από τον κίνδυνο να μεταβιβαστεί και να εξαφανιστεί ο εξοπλισμός του καταστήματος που έχει αφαιρεθεί.   

Η δικαστική αυτή εξέλιξη είναι το πρώτο βήμα της άμεσης αντίδρασης της  Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαμιέων για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα και οι απαιτήσεις του Δήμου και των δημοτών».

Τι λέει η άλλη πλευρά

Από την πλευρά της επιχειρηματία, η πληρεξούσια δικηγόρος της, Σοφία Σταυράκη, αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα της εκδίκασης της προσωρινής Διαταγής, αλλά και στο ιστορικό με το μίσθιο, σημειώνοντας ότι η εντολέας της δεν προτίθεται να γίνει το εξιλαστήριο θύμα:

«Εκδικάστηκε σήμερα το αίτημα της προσωρινής διαταγής της Κοινωφελούς επιχείρησης με περιεχόμενο να απαγορευτεί η διάθεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσία της επιχειρηματία έως το ποσό των 480.000 ευρώ. Αφού δόθηκαν εγγράφως όλα τα στοιχεία και οι ισχυρισμοί της επιχειρηματία το Δικαστήριο  χορήγησε την προσωρινή διαταγή, χωρίς όμως να προσδιορίσει το ύψος του ποσού της απαγόρευσης, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανολογήθηκε ότι θα γίνει δεκτός  ο ισχυρισμός της επιχειρηματία  περί μη εκκαθαρισμένης απαίτησης τόσο ως προς τα μισθώματα όσο και ως προς την απαίτηση από τις επικαλούμενες από την Κοινωφελή φθορές. Απέδειξε περίτρανα  δι εγγράφων ότι δεν είχε ουσιαστικά ατομική εμπλοκή στην δημιουργία οφειλών από μισθώματα έως τον Μάιο του έτους 2017. Την διαχείριση στην επιχείρηση ασκούσε δια πληρεξουσίου από το έτος 2010 ο λογιστής  της επιχείρησης, ο οποίος είχε πλήρη ελευθερία κινήσεων ως προς τα έσοδα και τα έξοδα αυτής.

Το γεγονός αυτό ήταν γνωστό στην κοινωφελή από το 2010, διότι κατατέθηκαν νόμιμα όλα τα σχετικά έγγραφα. Το δε έτος 2013 ο ως άνω διαχειριστής και λογιστής της επιχείρησης συνεβλήθη στην μίσθωση μεταξύ της επιχειρηματία και της Κοινωφελούς με την ιδιότητα του εγγυητή με της νομικής υπηρεσίας μετά από γνωμοδότηση. Γέννησε πολλά ερωτήματα στην επιχειρηματία, γιατί η κοινωφελής, ενώ έχει νόμιμο δικαίωμα, δεν εστράφη και κατά του εγγυητή σήμερα.

Η επιχειρηματίας εν τοις πράγμασι ανέλαβε την διαχείριση της επιχείρησης τον Μάιο του έτους 2017, αφού πληροφορήθηκε την ως άνω κατάσταση. Έκτοτε έδωσε έναν τιτάνειο αγώνα, προκειμένου να ρυθμιστούν οι απορρέουσες οφειλές από μισθώματα καταβάλλοντας στην Κοινωφελή ένα σημαντικό ποσό. Ταυτόχρονα στράφηκε δικαστικώς σε βάρος του εγγυητή και τότε διαχειριστή της επιχείρησης ενώπιον των αρμοδίων Πολιτικών Δικαστηρίων, όπου εκκρεμεί έως σήμερα η έκδοση οριστικής απόφασης.

Τα ως άνω περιστατικά εκτέθηκαν δι εγγράφων ενώπιον του κ. προέδρου Πρωτοδικών Λαμίας και η επιχειρηματίας ζητά την ηθική της αποκατάσταση και την ανάληψη της ευθύνης σε αυτούς που τους πρέπει και ανήκει. Τέλος δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την μετατρέψει σε εξιλαστήριο θύμα…»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση