ΛΑΡΚΟ ώρα μηδέν: Στο δρόμο τα σωματεία – Εκκαθάριση εν λειτουργία λέει ο Χατζηδάκης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 17:59 ΛΑΡΚΟ ώρα μηδέν: Στο δρόμο τα σωματεία – Εκκαθάριση εν λειτουργία λέει ο Χατζηδάκης

Πλήθος φορέων έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο αυριανό συλλαλητήριο…

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, μετά τις δηλώσεις Χατζηδάκη για εκκαθάριση εν λειτουργία της επιχείρησης και πώλησή της σε επενδυτή, χωρίς χρέη και σε δύο πακέτα.

Ο αρμόδιος υπουργός ΠΕΝ, επανέλαβε σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά, το σχέδιο της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ που αποτελεί «την πιο προβληματική επιχείρηση στην Ελλάδα», εξηγώντας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για να προχωρήσει η επιχείρηση «καθαρή βαρών».

Πιο συγκεκριμένα, για να αντιμετωπιστεί το θέμα των κρατικών ενισχύσεων - και επειδή η επιχείρηση δεν μπορεί να τις επιστρέψει - θα τεθεί σε κάποια διαδικασία εκκαθάρισης και θα πουληθούν τα στοιχεία ενεργητικά σε δύο πακέτα. «Εμείς θέλουμε να είναι και θα είναι εκκαθάριση εν λειτουργία. Θα δούμε  αυτές τις μέρες με βάση ποιον νόμο. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σύμφωνα με την απόφαση αυτή, σε πώληση στοιχείων ενεργητικού σε δύο πακέτα: το εργοστάσιο, δηλαδή, από τη μια πλευρά και το ορυχείο από την άλλη. Θα γίνει διαγωνισμός την ίδια μέρα, με δυνατότητα κάποιος επενδυτής να αγοράσει και τα μεν και τα δε», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης που εκτίμησε πως θα υπάρξει επενδυτής.

Το κάλεσμα από τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ

Την ίδια ώρα τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, αλλά και δεκάδες φορείς, από όλη τη χώρα, που έχουν δηλώσει τη συμπαράστασή τους, ετοιμάζονται για το συλλαλητήριο του Συντάγματος το Σάββατο 25 Ιανουαρίου με προσυγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στις 11:00’ το πρωί.

Στην τελευταία ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Στις 25 ΓΕΝΑΡΗ δίνουμε τη μεγαλύτερη μάχη στην ιστορία της ΛΑΡΚΟ.

Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη που βιώνουμε αυτές τις ημέρες είναι ανεπανάληπτη.

Δεκάδες Σωματεία , φορείς , τα Εργατικά Κέντρα, η ΓΣΕΕ, οι Ομοσπονδίες , πολιτικά κόμματα , θα είναι μαζί μας για να αγωνιστούμε να κρατήσουμε την εταιρία ανοιχτή αλλά και να μη χαθεί και ο κλάδος του Μετάλλου που το τελευταίο διάστημα δέχεται πυρά από όλες τις πολιτικές ηγεσίες στη χώρα μας.

Ίσως είναι η μοναδική φορά που αποδεικνύεται η λέξη συναδελφικότητα και συμπαράσταση από όλη την Ελλάδα για το δίκαιο αγώνα που ξεκινάμε και αυτό επεκτείνεται και σε όλο τον κλάδο και σε όλη την Ελλάδα.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Αυτά τα βρώμικα και σκοτεινά παιχνίδια που γίνονται στην πλάτη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στις τοπικές κοινωνίες και στην οικονομία της Στερεάς Ελλάδας , δεν θα τα αφήσουμε να περάσουν.

Δεν φοβόμαστε κανέναν , δεν φοβόμαστε τις απειλές ότι η ΔΕΗ την 1η Φλεβάρη θα κλείσει το ρεύμα, όπως ειπώθηκε χθες στο ΔΣ της εταιρίας.

Θα πρέπει να καταλάβουν και η ΔΕΗ και το ΔΣ της εταιρίας τις ευθύνες που έχουν αν κλείσουν την εταιρία με ανορθόδοξο τρόπο όπως αυτοί ετοιμάζουν.

Τον ίδιο βρώμικο και σκοτεινό ρόλο έχει και η κυβέρνηση η οποία υποκινεί τα νήματα ξεχνώντας ότι πάντα στο τραπέζι του διαλόγου θα υπήρχαν και οι εργαζόμενοι.

Εμείς καταγγέλλουμε Διοίκηση , Κυβέρνηση και το ΔΣ της εταιρίας (εκτός των εκπροσώπων των εργαζομένων που είναι στο ΔΣ ) , ότι με τις δικές τους ενέργειες και με τη δική τους συναίνεση οδηγούν στο κλείσιμο την εταιρία.

Πώς μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι από τη στιγμή που πάνε να σπείρουν την ανεργία στη Στερεά Ελλάδα και να κλείσουν μια εταιρία παραγωγής ενός προϊόντος που είναι το μοναδικό στην Ευρώπη που με τις αστοχίες τους που έχουν πράξει οι ίδιοι και οι διοικήσεις και κυβερνήσεις που πέρασαν.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Ξεκινάει μία μάχη που δεν πρέπει να λείψει κανείς. Δεν φοβόμαστε κανέναν.

Ας ξεκινήσουν οι μάχες από τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ.

Εν όψει ασφαλιστικού και σε ότι ετοιμάζουν οι κυβερνώντες, στις 25 Γενάρη είναι η έναρξη των αγώνων που έρχονται.

Ας αφυπνιστούμε για όλα όσα έρχονται και να τους αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί .

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΩΡΑ 11:00 ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ .

ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ 07:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΟ ΣΕΙΡΙΟ .

Στο πλευρό των εργαζομένων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωσή τους οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στη Στερεά, Βαγγέλης Αποστόλου, Γιώτα Πούλου, Γιάννης Σαρακιώτης και Μίλτος Χατζηγιαννάκης, δηλώνουν στο πλευρό των εργαζομένων:

«Ως Βουλευτές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, μίας περιοχής στην οποία η μεταλλευτική βιομηχανία της ΛΑΡΚΟ κατέχει σημαίνοντα ρόλο και αποτελεί έναν από τους πιο ζωτικούς οικονομικούς πνεύμονές της, δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων για την διεκδίκηση της διασφάλισης της λειτουργίας της επιχείρησης και την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση