Ο Συμεών στο πλευρό φορέων, σχολείων και συλλόγων (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 08:12 Ο Συμεών στο πλευρό φορέων, σχολείων και συλλόγων (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών παρευρέθηκε σε εκδηλώσεις και συνεδριάσεις, προσκεκλημένος από τους τοπικούς φορείς και συλλόγους.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της Μητρόπολης:

«Προσκεκλημένος από τοπικούς Φορείς και Συλλόγους είναι συνεχώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, προκειμένου να παραστεί σε εκδηλώσεις και συνεδριάσεις για να ευλογήσει με την παρουσία του, τους παρισταμένους αλλά και να απευθύνει τον πάντοτε επίκαιρο, πατρικό και διδακτικό του λόγο.

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου ο Ποιμενάρχης μας, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Προέδρου κ. Χρήστου Γράβαλου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου του Νομού Φθιώτιδος, παρέστη στην κοπή της αγιοβασιλόπιτας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Σαμαράς της πόλεως Λαμίας.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα και ευχήθηκε το έτος 2020 να είναι έτος που θα φέρει υγεία, ευτυχία, πνευματική προκοπή και έμπνευση για ουσιαστικές δράσεις. Ευχαρίστησε τον κ. Γράβαλο, ο οποίος τυγχάνει και Ραδιοφωνικός Παραγωγός του Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και επιμελείται την εκπομπή με τίτλο «Οι Σοφοί κι ο κόσμος» και άπαντα τα μέλη του Συλλόγου για την ευγενική και τιμητική παρουσία, τους συνεχάρη δε για την έντονη δραστηριότητα του Συλλόγου, διότι μέσα απ΄ τον Σύλλογο πραγματοποιούνται ωφέλιμες δράσεις που έχουν αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

Ο κ. Γράβαλος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Ποιμενάρχη μας για την παρουσία του και του ευχήθηκε καλλίκαρπη και υγιή Αρχιερατεία. Επίσης εις ένδειξιν ευγνωμοσύνης του προσέφερε ένα αγαλματίδιο του Λεωνίδα και μια πένα, καλώντας άπαντες να αναφωνήσουν το Άξιος! στον Σεβασμιώτατο. Την ίδια στιγμή η χορωδία του Συλλόγου έψαλε τη φήμη του Σεβασμιωτάτου, αποκομίζοντας τις πατρικές του ευλογίες.  Η εκδήλωση διανθίστηκε από ύμνους και άσματα της νεοσύστατης χορωδίας του Συλλόγου και προσφέρθηκαν εδέσματα και βασιλόπιτα στο πλήθος των παρευρισκομένων που κατέκλυσε την αίθουσα.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φθιώτιδος, όπου κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου κ. Δημητρίου Κυρίτση, παρέστη στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών, καθώς επίσης συμμετείχε και στην ευρεία συζήτηση, η οποία ακολούθησε επί των λεχθέντων θεμάτων.

Ο Ποιμενάρχης μας στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, εν πρώτοις ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση τον κ. Κυρίτση και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία, ευλογία Θεού και δύναμη στο έργο του καθενός ξεχωριστά. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το θέμα «Διασύνδεση της τοπικής οικονομίας με το έργο αγάπης της τοπικής μας Εκκλησίας».

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Κυρίτσης ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την τιμητική παρουσία του στη Συνεδρίαση, την οποία και χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενισχυτική στη σύσφιξη των σχέσεων και στη συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας με την τοπική αγορά.

Τέλος ο Ποιμενάρχης μας μετέβη στις Εγκαταστάσεις του Δημοσίου ΙΕΚ Λαμίας, προσκεκλημένος του κ. Πέντρο Καραστάθη και του Συλλόγου Διδασκόντων, για να ευλογήσει την αγιοβασιλόπιτα του Σχολείου.

Ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός με πολύ αγάπη και ενθουσιασμό από του Καθηγητές και τους μαθητές και ευχήθηκε πατρικώς, ο Πανάγαθος Θεός να αναδείξει και αυτό το έτος, έτος υγείας, χαράς, ευτυχίας και προκοπής προς όλους. Ιδιαιτέρως δε απευθύνθηκε στους μαθητές και στις μαθήτριες, προτρέποντάς τους να θέτουν οράματα και στόχους στην ζωή τους, να εμπνέονται από αγάπη, ενότητα και συναλληλία και έτσι με τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος να επιτυγχάνουν τους στόχους τους και να καταστούν ωφέλιμα μέλη σε μια Κοινωνία που έχει ανάγκη την αγάπη.»

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση