Σαρακιώτης: «Μνημείο ανικανότητας τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 18:45 Σαρακιώτης: «Μνημείο ανικανότητας τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

«Όσα συμβαίνουν στον επαγγελματικό αθλητισμό και συγκεκριμένα στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα της πολιτικής σας ανικανότητας», ήταν ένα μόνο από τα καρφιά που εξαπέλυσε στη Βουλή ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης, στο πλαίσιο της ομιλίας του κατά τη συζήτηση του Ν/Σ «Επίδομα γέννησης και άλλες διατάξεις».

Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις των ομάδων ο κ. Σαρακιώτης διερωτήθηκε: «Ποιες παρεμβάσεις γίνονται στην ελληνική δικαιοσύνη από την κυβέρνηση όπως καταγγέλλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας; Δε νιώθετε την ανάγκη να απαντήσετε; Τι έχετε να πείτε για τις καταγγελίες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου χαρακτηρίζεται ο Υφυπουργός Αθλητισμού και μέχρι πρότινος Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αυγενάκης «επικίνδυνος» και ‘’εντολοδόχος του γραφείου τύπου του Ολυμπιακού’’; Γιατί διαγράψατε τον Ευρωβουλευτή σας κ. Ζαγοράκη, ο οποίος ζήτησε να μην εφαρμοστεί ο νόμος και παρά του ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωνε ότι πράγματι θα αλλάξει, εσείς τον διαγράψατε;»

Ολοκληρώνοντας την αναφορά του στις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο κ. Σαρακιώτης παρέπεμψε και στις δηλώσεις του πρώην Υπουργού της Ν.Δ. κ. Κουκοδήμου, ο οποίος αποκάλεσε τον κ. Αυγενάκη «εντεταλμένο συμφερόντων», σημειώνοντας: «Ποια είναι αυτά τα συμφέροντα που καταγγέλει δημόσια ότι εξυπηρετεί ο Υπουργός της Ν.Δ.; Άκουσε κάποιος εισαγγελέας τις δηλώσεις του

Ακολούθως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, χαρακτηρίζοντας ως «επικοινωνιακά τεχνάσματα, τα οποία τείνουν να γίνουν το μόνο εργαλείο που χαρακτηρίζει την πολιτική σας» αναφερόμενος στην αλλαγή του ονόματος του ΚΕΑ, ενώ σχολίασε: «Σας πειράζει το Κ.Ε.Α. γιατί κατέστη στη συνείδηση των πολιτών ένα εργαλείο που ήρθε να απαλύνει τις συνέπειες της δεκαετούς κρίσης στην οποία το βύθισαν οι κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ.».

Τέλος, αναφέρθηκε στην κριτική που ασκούσε η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση επί της πολιτικής προτεραιότητας της προηγούμενης κυβέρνησης να στηρίξει τα αδύναμα στρώματα τονίζοντας: «Λησμόνησε γρήγορα ο κ. Μητσοτάκης όσα δήλωνε προεκλογικά ότι: Οι νέοι δε μου ζητούν επιδόματα. Θα δώσουμε ευκαιρίες απασχόλησης και όχι επιδόματα ανέχειας».

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Σαρακιώτη στη Βουλή:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση