Εκπαίδευση στις «πρώτες βοήθειες» για τους μαθητές του 9ου Γυμνασίου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 13:18 Εκπαίδευση στις «πρώτες βοήθειες» για τους μαθητές του 9ου Γυμνασίου

Από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό…

Μια εξαιρετικά σημαντική δράση διοργανώθηκε την Παρασκευή 31/1/20 για τους μαθητές του 9ου Γυμνασίου Λαμίας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, σε συνεργασία με το Σχολείο και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Οι μαθητές των Β’ και Γ’ Τάξεων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για νέες μεθόδους αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών και να γνωρίσουν βασικές τεχνικές Πρώτων Βοηθειών. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν αφορούσαν κυρίως σε τραυματισμούς,  αιμορραγίες, πνιγμό από ξένο σώμα, λιποθυμίες όπως επίσης και τα απαραίτητα υλικά που πρέπει να περιλαμβάνει ένα φαρμακείο προκειμένου να μπορούμε να εφαρμόσουμε σωστά Πρώτες Βοήθειες.

Η παρουσίαση/εκπαίδευση έγινε από την κα Χατζηχαραλάμπους Χριστίνα (Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια) του Ε.Ε.Σ Περιφερειακού Τμήματος Λαμίας. Οι παραβρισκόμενοι μαθητές παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον όλες τις θεματικές ενότητες θέτοντας παράλληλα και τα δικά τους ερωτήματα ενώ συμμετείχαν ενεργά και στην πρακτική εφαρμογή Πρώτων Βοηθειών που ακολούθησε.

Σύμφωνα με την εισηγήτρια «Οι πρώτες βοήθειες δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση την ιατρική φροντίδα, είναι απαραίτητο όμως για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας να γνωρίζουν βασικές τεχνικές ώστε να μπορούν να παρέμβουν σωστά την στιγμή κάποιου ατυχήματος ή μιας ξαφνικής αδιαθεσίας μέχρι την μεταφορά τους ασθενούς και την παροχή οργανωμένης ιατρικής βοήθειας».

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο Δ/ντης του σχολείου κος Θεοδωρόπουλος Αθανάσιος ο οποίος συνεχάρη τόσο την ομιλήτρια για την εξαιρετική παρουσίαση όσο και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων για την πρωτοβουλία. Το παρών έδωσαν και αρκετοί εκπαιδευτικοί του 9ου Γυμνασίου Λαμίας.

 Η δράση θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα για τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση