Κοντά στις σχολικές καθαρίστριες ο Γιάννης Σαρακιώτης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 16:08 Κοντά στις σχολικές καθαρίστριες ο Γιάννης Σαρακιώτης

«Αξίζουν σεβασμό και ειλικρίνεια…».

Δελτίο τύπου για τη συνάντηση που είχε στο Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας με αντιπροσωπεία σχολικών καθαριστριών, εξέδωσε ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως αναφέρει στη συζήτηση που έγινε παρουσία της Προέδρου του ΕΚΠΕΦ, Σοφίας Ανεστοπούλου και του Αντιπροέδρου, Βάιου Μπουρογιάννη, οι παρευρισκόμενες σχολικές καθαρίστριες εξέφρασαν πρωτίστως την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τις συμβάσεις εργασίας τους, οι οποίες και λήγουν στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Δευτερευόντως, η αντιπροσωπεία των σχολικών καθαριστριών έθιξε το ζήτημα του τρόπου υπολογισμού των ημερομισθίων τους, καθώς πληρώνονται στη βάση των αιθουσών που καθαρίζουν και όχι επί του συνόλου των κοινόχρηστων χωρών, το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την καταβολή της αποζημίωσης τους, τις καθυστερήσεις ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς και άλλα ζητήματα της εργασιακής καθημερινότητας τους. Σήμερα εκτιμάται ότι, στη Φθιώτιδα εργάζονται υπό το καθεστώς συμβάσεων ορισμένου χρόνου περίπου εκατό πενήντα (150) σχολικές καθαρίστριες, οι οποίες και καλύπτουν τις ανάγκες των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Σαρακιώτης από μεριάς του επεσήμανε το γεγονός ότι, η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεσμοθέτησε το διετή χρονικό ορίζοντα των συμβάσεων τους, καθώς και την ασφάλισή τους κατά τον ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ωρών της ημερήσιας απασχόλησής τους.

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης δεσμεύτηκε για την ανάδειξη του μείζονος ζητήματος των συμβάσεων εργασίας των σχολικών καθαριστριών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση