Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση Σαρακιώτη για ΑΤΜ στην Ελάτεια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 15:58 Παρέμβαση Σαρακιώτη για ΑΤΜ στην Ελάτεια

Η επιστολή του προς το Μη Εκτελεστικό Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς…

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, μέσω επιστολής του προς το Μη Εκτελεστικό Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.) Γεώργιο Χατζηνικολάου, ζήτησε τη θετική ανταπόκριση της Τράπεζας στο δίκαιο αίτημα του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας για την εγκατάσταση μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) στην Ελάτεια.

Διαβάστε το κείμενο της επιστολής του κ. Σαρακιώτη:

Προς: Μη Εκτελεστικό Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.) κ. Γεώργιο Χατζηνικολάου

Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2020

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η περιστολή των δραστηριοτήτων των τραπεζικών ομίλων ανά την επικράτεια αποτελεί ανησυχητική εξέλιξη, η οποία έχει εγείρει διαμαρτυρίες από τις τοπικές κοινωνίες. Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή της Δημοτικής Ενότητας Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας Φθιώτιδας.

Πρόκειται για μια περιοχή 3.700 κατοίκων (2.500 στην κωμόπολη της Ελάτειας και 1.200 στα γειτονικά χωριά), η οποία ωστόσο δε διαθέτει καν ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ). Η επίλυση του προβλήματος είναι επιτακτική, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των κατοίκων είναι επαγγελματίες αγρότες και χρησιμοποιούν για τις καθημερινές συναλλαγές τους τις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς. Επιπροσθέτως, αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή δε λειτουργεί υποκατάστημα των ΕΛΤΑ μέσω του οποίου θα μπορούσαν να πραγματοποιούν μέρος των συναλλαγών τους.

Ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας, διά της Δημάρχου κας Αθανασίας Στιβακτή, έχει επανειλημμένως απευθύνει σχετικά αιτήματα (πλέον πρόσφατο εκείνο με αρ. πρωτ. 2190/13-3-2019) και μάλιστα, έχει προτείνει να παραχωρήσει η ίδια η δημοτική αρχή το χώρο τοποθέτησης του ΑΤΜ, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση της Τράπεζας, στον προθάλαμο του Κέντρου Κοινότητας.

Παρακαλώ για την εξέταση του εν λόγω δίκαιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας της Ελάτειας Φθιώτιδας και για τις περαιτέρω ενέργειές σας με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Αθ. Σαρακιώτης

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας