Επείγον: 12χρονη από τη Φθιώτιδα χρειάζεται τη βοήθειά μας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 08:20 Επείγον: 12χρονη από τη Φθιώτιδα χρειάζεται τη βοήθειά μας

Ο Γολγοθάς της οικογένειας Μάρα που έχασε ένα παιδί από δρεπανοκυτταρική αναιμία και ο αγώνας για την σωτηρία της 12χρονης Σπυριδούλας που μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία.

Έχουμε συνηθίσει στην καθημερινότητά μας να αποδίδουμε εύκολα κάποιους χαρακτηρισμούς, περιγράφοντας δύσκολες ημέρες και εμπόδια που ξεπερνάμε στη δουλειά, στο σπίτι, στο σχολείο.

Για τη 12χρονη Σπυριδούλα  Μάρα όμως, ακόμη και ο τίτλος της μαχήτριας θα την αδικούσε!

Ο μικρός αυτός άγγελος ζει και μεγαλώνει με την οικογένειά της στη Μαλεσίνα, έχοντας διαγνωστεί από το 2015 με οστεοσάρκωμα άνω δεξιού μηριαίου οστού.

Το συγκεκριμένο «χτύπημα» δεν ήταν το μοναδικό για την οικογένεια Μάρα, καθώς ένα χρόνο νωρίτερα έχασε το μικρότερο παιδί της στη μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών στον αγώνα που έδινε με τη δική του ασθένεια.

Δεν έχασαν την πίστη τους και την ελπίδα και πάλεψαν με τη Σπυριδούλα να ξεκινά έναν πραγματικό Γολγοθά.

Αρχικά οι χημειοθεραπείες, έγιναν στην Ελλάδα. Χειρουργικά όμως η μοναδική λύση ήταν στη Γερμανία όπου μετέβησαν για την αφαίρεση του όγκου και την συνέχεια των χημειοθεραπειών.

Από το 2015 έως και σήμερα η μικρή Σπυριδούλα έχει κάνει τέσσερις (4) χειρουργικές επεμβάσεις, χωρίς όμως να χάσει την ελπίδα της και προπάντων το χαμόγελό της. Αυτό το χαμόγελο έλαμψε και μέσω του «Make A Wish» (Κάνε μια Ευχή), όταν το Μάρτιο του 2016 έγινε… κουμπάρα στο γάμο της αγαπημένης της Barbie με τον Ken!

Και ήταν εκεί ο θεράπων ιατρός της κ. Παπαδάκης να χορέψουν τον πρώτο χορό, με το τραγούδι της Ελεονόρας Ζουγανέλη «Η Επιμονή σου».

Αυτή η «επιμονή» της Σπυριδούλας να σταθεί στα πόδια της και να τρέξει και να παίξει μαζί με τα άλλα παιδιά της ηλικίας της, περνά μέσα από ένα ακόμη χειρουργείο, που είναι προγραμματισμένο για τις 10 Ιουνίου 2020.

Δυστυχώς δεν φθάνει μόνο η ψυχική δύναμη, η θέληση και η ελπίδα για να βγει νικήτρια από αυτό. Η μέχρι τώρα θεραπεία της και τα χειρουργεία, έχουν δυσβάσταχτο κοστολόγιο που δεν μπορεί να καλύψει η οικογένειά της. Το κόστος της νέας επέμβασης όπου θα τοποθετηθεί το «έξυπνο πρόσθετο μέλος» φθάνει τα 230.000 ευρώ με τρεις (3) μήνες παραμονής στην Γερμανία.

Αυτό το νέο τεχνητό μέλος θα επιτρέψει στη Σπυριδούλα να αναπτύσσεται χωρίς να χρειαστεί άλλη επέμβαση μέχρι τα 17 της.

Μέρος του ποσού πρέπει να μπει στο λογαριασμό του Νοσοκομείου έως τις 20 Φεβρουαρίου 2020 και σε αυτό χρειαζόμαστε όλοι. Ακόμη και ένα ευρώ θα ήταν πολύτιμο να καταθέσουμε όλοι για να συγκεντρωθεί το σημαντικό αυτό ποσό. Είμαστε πολλοί και μπορούμε να πετύχουμε πολλά μαζί.

Η οικογένειά της, είναι στη διάθεση όποιου θέλει να δει και να ελέγξει τις γνωματεύσεις, προκειμένου να γνωρίζει ότι και το τελευταίο ευρώ θα πάει στο σημαντικό αυτό σκοπό. Το τηλέφωνο της μητέρας (Κατσάρα Δάφνη) είναι το 6982775004 για οποιαδήποτε πληροφορία.

Τα iban είναι GR0601108350000083500121062 Εθνική Τράπεζα στο όνομα Κατσάρα Δάφνη και Μάρα Σπυριδούλα.

GR8201711150006115145359965 Τράπεζα Πειραιώς δικαιούχος «ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ».

*Προετοιμάζοντας αυτό το θέμα νιώσαμε την ευγνωμοσύνη της οικογένειας για τη στήριξη προς το παιδί τους, αυτό που δε γνωρίζουν όμως είναι τι δύναμη μας δίνει ο αγώνας και η επιμονή της Σπυριδούλας για να ξεπερνάμε τα δικά μας όρια.

«Αχ να 'ξερες τι δύναμη μου δίνει η δύναμή σου

Σαν λες όλα θα γίνουνε κι ακούω τη φωνή σου…»

Καλή επιτυχία!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση