Κρίσιμες ώρες για τον 50χρονο που «βούτηξε» από το 2ο όροφο του ξενώνα «Αριάδνη»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 17:44 Κρίσιμες ώρες για τον 50χρονο που «βούτηξε» από το 2ο όροφο του ξενώνα «Αριάδνη»

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 50χρονος ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου (8/2) πήδηξε από τον 2ο όροφο του ξενώνα ψυχολογικής υποστήριξης «Αριάδνη».

Ο 50χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχοντας ήδη χειρουργηθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλα έγιναν το Σάββατο μετά τα μεσάνυχτα, όταν για άγνωστο λόγο ο άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών, που φιλοξενείται στον Ξενώνα Βραχείας Παραμονής Ενηλίκων του Νοσοκομείου Βόλου «Αριάδνη» «βούτηξε» από τον δεύτερο του κτιρίου του ξενώνα. Προκλήθηκε πανικός, ενώ ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του ήταν πολύ άσχημη, καθώς ο άνδρας είχε χτυπήσει στο κεφάλι.

Αμέσως υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παραμένει διασωληνωμένος με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ κρίσιμη.

Σημειώνεται πως ο Ξενώνας «Αριάδνη» βρίσκεται από την κάτω πλευρά του Νοσοκομείου. Όπως αναφέρεται από την ιστοσελίδα του «Αχιλλοπούλειου» ο ξενώνας «Αριάδνη» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ψυχαργώς Β’ Φάση και λειτουργεί από το 2010 αποτελώντας μια μονάδα όπου παρέχονται ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες σε άτομα με ψυχικές διαταραχές, με σκοπό να διασφαλιστεί η παραμονή τους στην κοινότητα και η συνέχιση των σχέσεών τους με τη ζωή και τη δράση της τοπικής κοινωνίας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια εξωνοσοκομειακή στεγαστική δομή όπου το κύριο βάρος δίδεται στην κοινωνικού και ψυχολογικού τύπου φροντίδα με περιορισμένα ιατρονοσηλευτικά χαρακτηριστικά. Επίσης είναι ανοιχτού τύπου, δηλαδή οι φιλοξενούμενοι μπορούν να κινούνται ελεύθερα εντός και εκτός του ξενώνα με δική τους ευθύνη και πάντα σεβόμενοι τη λειτουργία της δομής.

Πηγή: e-thessalia.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση