«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ»: Μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 18:08 «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ»: Μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση - ΒΙΝΤΕΟ

Έκλεισαν τα σχολεία, συμμετείχαν φορείς και βουλευτές…

Με μια μεγάλη συγκέντρωση το μεσημέρι της Τρίτης στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, οι εργαζόμενοι στη νικελοβιομηχανία βροντοφώναξαν «κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», απορρίπτοντας το σχέδιο Χατζηδάκη για τον τεμαχισμό της εταιρίας και την πώλησή της μέσα από δύο διαγωνισμούς και την εν λειτουργία εκκαθάρισή της.

«Ο αγώνας μας είναι μεγάλος και δύσκολος…», είπε από το μπαλκόνι ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, Ανδρέας Κορέντζελος, υπογραμμίζοντας την αγωνιστική συσπείρωση όλων των εργαζομένων απέναντι σε σχέδια που θέλουν το κλείσιμο της εταιρίας και την παράδοσή της στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Στο πλευρό των εργαζομένων, βρέθηκαν πολλοί φορείς, βουλευτές και κάτοικοι της περιοχής, αλλά και μαθητές, τόσο από τα σχολεία της Λάρυμνας, όσο και από το Μαρτίνο και τη Μαλεσίνα.

Οι μαθητές του Γυμνασίου – Λιυκείου Μαρτίνου, προχώρησαν μάλιστα σε συμβολική κατάληψη του σχολείου τους, διαβάζοντας και ψήφισμα.

Δείτε το παρακάτω βίντεο από την απεργιακή κινητοποίηση στο εργαστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, που έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Καραστάθης:

Το ψήφισμα των μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου Μαρτίνου:

«Ως μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Μαρτίνου, εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στον αγώνα των γονιών μας, για το μέλλον της εταιρίας ΛΑΡΚΟ, την διαφύλαξη και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και εν συνεχεία του δικού μας μέλλοντος.

Σήμερα 11/02/2020 προβαίνουμε σε κατάληψη του σχολείου συμμετέχοντας και εμείς στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση