Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Εφετείο Λαμίας η δίκη του φονιά της 32χρονης Ευσταθίας Χαράτση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 08:05 Στο Εφετείο Λαμίας η δίκη του φονιά της 32χρονης Ευσταθίας Χαράτση

Την είχε κατακρεουργήσει καταφέρνοντάς της 45 μαχαιριές μπροστά στα μάτια του 2,5 ετών γιού της!...

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας θα καθίσει και πάλι ο Νίκος Παπαδημητρίου, καθ’ ομολογίαν δράστης του στυγερού εγκλήματος που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2013 στο Στείρι Βοιωτίας, με θύμα την 32χρονη κουνιάδα του Ευσταθία Χαράτση.

Η δίκη του σε δεύτερο βαθμό είχε αναβληθεί τον Οκτώβριο του 2018, καθώς απουσίαζαν βασικοί μάρτυρες, ωστόσο οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο από τους συγγενείς της αδικοχαμένης Ευσταθίας, είναι ενδεικτικό του κλίματος στο οποίο θα κινηθεί κι αυτή τη φορά η διαδικασία.

«Φονιά, φονιά....να μείνεις μέσα για πάντα. Να σαπίσεις στη φυλακή...», φώναζαν οι συγγενείς της κοπέλας που ζητούν να παραμείνουν τα ισόβια στον άνθρωπο που έκοψε με τόσο βίαιο τρόπο τη ζωή του ανθρώπου τους.

Το χρονικό της δολοφονίας

Στις 8 Ιουλίου 2013, η Ευσταθία Χαρατσή βρισκόταν στο σπίτι της μαζί με τα παιδιά, τη μητέρα και τον αδελφό της. Γύρω στις 13.30 το κουδούνι της εξώπορτας χτύπησε και την εμφάνισή του έκανε ο κουνιάδος της Ευσταθίας, Νίκος. Οι επισκέψεις στο σπίτι της οικογένειας ήταν συχνές. Άλλωστε, την περίοδο που ο δράστης κατασκεύαζε το σπίτι του, έμενε μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του αδελφού του.

Η αποχώρηση, έπειτα από λίγο, των συγγενών της Ευσταθίας Χαρατσή σηματοδότησε την αρχή του μαρτυρίου της.

Όταν ο Νίκος Παπαδημητρίου διαπίστωσε ότι στο σπίτι του αδελφού του βρίσκονταν μόνο ο ίδιος, η νύφη του και το μικρότερο από τα δύο παιδιά της, βρήκε την ευκαιρία να θέσει σε εφαρμογή το θανατηφόρο σχέδιό του.

Αρχικά κατευθύνθηκε στην οικία του, απ’ όπου πήρε ένα καφέ μαχαίρι, το οποίο είχε λάμα μήκους 12 εκατοστών, και εν συνεχεία επέστρεψε στο σπίτι του αδελφού του.

Μπήκε στην κουζίνα και επιτέθηκε στη νύφη του, η οποία μάταια προσπαθούσε να τον αφοπλίσει. Την προσπάθειά της μαρτυρούν οι πληγές που έφερε στην παλάμη και στα δάχτυλα των χεριών της.

Αφού ο Παπαδημητρίου έκαμψε την αντίστασή της, στη συνέχεια ολοκλήρωσε το αιματηρό σενάριό του συνθλίβοντας το σώμα της. Η γυναίκα έφερε πολλαπλά τραύματα στον λαιμό, στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα από τα όποια επήλθε και ο θάνατος της.

Τα σημειώματα της τραγωδίας

Όταν ο δολοφόνος ικανοποίησε τα άρρωστα ένστικτά του, έσυρε το κατασφαγμένο σώμα της γυναίκας από την κουζίνα στον διάδρομο και έβγαλε έξω από το σπίτι τον 2,5 ετών ανιψιό του, ο οποίος, κατά την έξοδό του, πάτησε πάνω στη λίμνη αίματος που είχε σχηματιστεί από τα τραύματα της μητέρας του.

Εν συνεχεία ο Παπαδημητρίου κλείδωσε την πόρτα και άρχισε να αυτοτραυματίζεται πλήττοντας τον εαυτό του με το ίδιο μαχαίρι, με αποτέλεσμα να πέσει πρηνηδόν απέναντι από το πτώμα της γυναίκας του αδελφού του.

Λίγα λεπτά πριν είχε αφήσει πάνω στο τραπέζι της κουζίνας ένα ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο έγραφε: «Αυτή η γυναίκα ήταν καταστροφή στο σπίτι» και «Πλαστογραφία στα βιβλιάρια-Υπνωτικά σε μένα-με χάζεψε τελ.-συγγνώμη για όλα».