Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Γιαγιά μήπως τη σκότωσε ο θείος Νίκος τη μαμά;…»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 08:06 «Γιαγιά μήπως τη σκότωσε ο θείος Νίκος τη μαμά;…»

Ξεκίνησε στο Εφετείο Λαμίας η δίκη για την στυγερή δολοφονία στο Στείρι Βοιωτίας τον Ιούλιο του 2013…

Αναβίωσε στο Εφετείο Λαμίας η υπόθεση της δολοφονίας της 32χρονης Έφης Χαρατσή από τον ίδιο της τον κουνιάδο τον Ιούλιο του 2013 μέσα στο σπίτι της στο Στείρι Βοιωτίας και μπροστά στο μόλις 2,5 ετών παιδί της.

Όπως αναμενόταν στη δίκη κυριάρχησε η οργή και ο πόνος των συγγενών του θύματος που ζητούσαν από τον καθ’ ομολογίαν δράστη εξηγήσεις για το ειδεχθές έγκλημα με τις 45 μαχαιριές.

Μάλιστα η περιγραφή της γιαγιάς του παιδιού και μητέρας του θύματος στην κατάθεσή της ήταν ανατριχιαστική, όταν βρήκε το εγγόνι της να λέει: «Γιαγιά μήπως τη σκότωσε ο Νίκος τη μαμά;…».

Η δίκη διέκοψε για το πρωί της Πέμπτης (13/2), πρόλαβαν όμως να εξεταστούν τα τρία αδέρφια του θύματος, ο άνδρας της και αδερφός του δολοφόνου, καθώς και οι γονείς της αδικοχαμένης γυναίκας και η πεθερά της. Επίσης κατέθεσαν οι δύο πραγματογνώμονες που εξέτασαν την ψυχική κατάσταση του δράστη του φρικτού φονικού.

Η γενική εντύπωση των περισσοτέρων παραμένει ότι η ζήλια και το μίσος όπλισε το χέρι του δράστη, με τους συγγενείς της αδικοχαμένης γυναίκας να κάνουν λόγο για προμελετημένο έγκλημα.

Χαρακτηριστική ήταν η κατάθεση του συζύγου της Έφης και αδερφού του δράστη, που ανέφερε ότι ακόμη και σήμερα δεν είναι έτοιμος να τον αντικρύσει στα μάτια και να ακούσει το γιατί. Σημείωσε ωστόσο ότι ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί κάτι περίεργο καθώς η Έφη δεν του είχε διαμαρτυρηθεί για κάτι, αλλιώς θα είχε πάρει τα μέτρα του.

Για επισκέψεις σε περίεργες ώρες του δράστη που ανησυχούσαν το θύμα, έκανε λόγο στην κατάθεσή της η αδελφή της. Ο δολοφόνος φαίνεται συχνά να επισκεπτόταν το σπίτι του αδερφού του όταν εκείνος έλειπε στη δουλειά βραδυνές ώρες, κάτι που φαίνεται να είχε εξομολογηθεί στην αδερφή της το θύμα, που λάμβανε μέτρα κλειδώνοντας την πόρτα.

Για πολύ καλές σχέσεις με τη νύφη της και ότι δεν είχε προσέξει κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του γιου της, έκανε λόγο η μάνα του δράστη.

Τέλος οι δύο πραγματογνώμονες που κλήθηκαν να εξετάσουν τον καθ’ ομολογίαν δράστη του στυγερού εγκλήματος, ανέφεραν ότι τους έλεγε ότι τον κυρίευσε ο σατανάς και ότι έκανε το έκανε μην έχοντας επίγνωση του κακού. «Υποκρύπτει ψυχική νόσο – ψυχική διαταραχή», ήταν το συμπέρασμά τους.

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 9:30' το πρωί.