Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΛΑΡΚΟ: Έκλεισαν την εθνική – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 22:35 ΛΑΡΚΟ: Έκλεισαν την εθνική – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Μαζική ήταν η συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, μαζί με κατοίκους της Λοκρίδας, στην γέφυρα του Μαρτίνου στην εθνική οδό το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι απεργοί προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού για περίπου 45 λεπτά, βροντοφωνάζοντας το «όχι στο ξεπούλημα», «κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ».

Μαζί τους και πολλοί μαθητές, οι οικογένειες των οποίων είναι εργάτες – υπάλληλοι της νικελοβιομηχανίας.

Στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν πολλοί φορείς, ΟΤΑ και εργαζόμενοι σε άλλους τομείς.

Την ίδια ώρα σε πολιτικό επίπεδο κυβέρνηση και αντιπολίτευση ξιφουλκούν για το τι είναι προτιμότερο για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και ειδικότερα για τους εργαζόμενούς της.

Ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για τελευταία ευκαιρία στο «μπάχαλο ΛΑΡΚΟ», για να δοθεί μια ευρωπαϊκή και αξιόπιστη λύση.

Ο κ. Χατζηδάκης επιμένει με τα στοιχεία που περιγράφουν, αρνητικό αποτέλεσμα στη χρήση του 2018 308 εκατ. ευρώ, ενώ χρωστά μισό δισεκατομμύριο σε τρίτους και ειδικότερα στη ΔΕΗ στην οποία χρωστά 350 εκατ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «με χίλια ζόρια το ΔΣ της ΔΕΗ δέχθηκε να συνεχίσει την ηλεκτροδότηση εν όψει της τροπολογίας».

Για ταφόπλακα στη λειτουργία της νικελοβιομηχανίας έκαναν λόγο βουλευτές τοΥ ΣΥΡΙΖΑ, ενώ να αποσυρθεί η κατάπτυστη, όπως τη χαρακτήρισε, τροπολογία, ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Για μία ακόμη ιστορία μνημονιακής τρέλας», περιγράφει το Μέρα25.