Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Έσπασαν τα ισόβια για τον μακελάρη - Οργή από τους συγγενείς της Έφης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 08:27 Λαμία: Έσπασαν τα ισόβια για τον μακελάρη - Οργή από τους συγγενείς της Έφης (ΒΙΝΤΕΟ)

Του αναγνωρίστηκε ο πρότερος σύννομος βίος και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 14 ετών για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 32χρονης νύφης του Έφης Xαρατσή…

Οργή και αγανάκτηση πλημμύρισε την οικογένεια της αδικοχαμένης Έφης Xαρατσή, στο άκουσμα της ποινής του Εφετείου Λαμίας, που επέβαλλε ποινή κάθειρξης 14 ετών στον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της.

«Κλειδί» στο να σπάσουν τα ισόβια ήταν η αποδοχή από το Δικαστήριο του πρότερου σύννομου βίου, παρά την αντίθετη πρόταση και του Εισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση. Η απόφαση της ποινής ήταν 14 χρόνια ποινή κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και τέσσερις μήνες για αυτά της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Νωρίτερα το Δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του να κηρύξει ένοχο κατά πλειοψηφία τον κατηγορούμενο όπως κατηγορείται, καθώς μειοψήφησε ο Πρόεδρος και ένας λαϊκός δικαστής – ένορκος.

Ακολούθησαν στιγμές έντασης και οργής από την οικογένεια της αδικοχαμένης κοπέλας, που φώναζαν αν υπάρχει δικαιοσύνη και την αστυνομία να φυγαδεύει τον καταδικασθέντα από την πίσω πόρτα όπου και ανέμενε η κλούβα για τη μεταγωγή του.

«Σκοτώστε ελεύθερα. Σε εφτά χρόνια θα είστε έξω…», ήταν από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές διαμαρτυρίας και αγανάκτησης που ακούστηκαν έξω από το Εφετείο Λαμίας, αμέσως μετά το άκουσμα της ποινής για τον φονιά της Έφης, ο οποίος μπορεί πλέον να μετρά αντίστροφα για την έξοδο του από τη φυλακή.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τα όσα δήλωσαν τα αδέρφια της αδικοχαμένης κοπέλας:

Τι λένε οι δικηγόροι

«Κανείς δεν ξέρει τι συνέβη εκείνη την ημέρα. Τι έγινε και πως ξεκίνησε το κακό. Ο κατηγορούμενος αγαπούσε την Έφη», είπε στο LamiaReport ο συνήγορος υπεράσπισης Ευάγγελος Γαλέτσας.

Δείτε παρακάτω και τη δήλωση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Δημήτριου Κακόγιαννου:

Τι υποστήριξε ο δολοφόνος

Νωρίτερα ο δολοφόνος της 32χρονης Έφης μητέρας δύο παιδιών και κουνιάδος της, επανέλαβε αρκετές φορές τη λέξη «συγνώμη» εκφράζοντας την επιθυμία του να είχε τη δυνατότητα να γυρίσει την ζωή πίσω για να μην έκανε όσα έκανε.

Για την αποτρόπαια πράξη του, να κατακρεουργήσει δηλαδή μπροστά στα μάτια του 2,5χρονου ανηψιού του τη μάνα του με 45 μαχαιριές, υποστήριξε ότι δε θυμάται σχεδόν τίποτα, μόνο αμυδρά τις φωνές. Είπε ότι η αδικοχαμένη γυναίκα ήταν αστέρι και ότι ποτέ δεν την είχε δει ερωτικά.

Τα όσα απολογητικά κατέθεσε ο κατηγορούμενος, ουδόλως έπεισαν τον Εισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση που ζήτησε την ενοχή του «όπως κατηγορείται» για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Στην αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός σημείωσε ότι δεν συντρέχει καμία περίπτωση μειωμένου καταλογισμού, πρόταση που έκανε αποδεκτή κατά πλειοψηφία (5-2) το Δικαστήριο.

Επίσης ο Εισαγγελέας ζήτησε να μην του αναγνωρισθεί ο πρότερος σύννομος βίος και η μετέπειτα καλή συμπεριφορά, ωστόσο ομόφωνα τακτικοί και λαϊκοί δικαστές αποφάσισαν διαφορετικά.