Σταθερά πολύ υψηλή η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 08:47 Σταθερά πολύ υψηλή η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης

Το εμβόλιο παραμένει ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από την γρίπη…

Από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) δόθηκαν τα αποτελέσματα από την επιτήρηση του ιού της γρίπης για την 6η εβδομάδα του 2020 ήτοι από 03–09 Φεβρουαρίου 2020.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η δραστηριότητα εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως πολύ υψηλή με το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι η τάση είναι σταθερή (δεν υπήρξε περαιτέρω άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα).

Αν και μειώθηκαν τα θετικά δείγματα (135 από 165 την προηγούμενη εβδομάδα), εν τούτοις 15 ακόμη συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους την παραπάνω εβδομάδα από επιπλοκές που τους προξένησε ο ιός, φθάνοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 53.

Από τα θετικά δείγματα, τα 107 (79,3%) ήταν τύπου Α και τα 28 (20,7%) ήταν τύπου Β. Τα 90 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν, εξ΄ αυτών τα 69 (76,7%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 21 (23,3%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1)pdm09.

Τα σοβαρά κρούσματα έφθασαν τα 187 (από 151 την προηγούμενη εβδομάδα). Από αυτά, τα 169 με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.. Από το σύνολο των ασθενών αυτών, μόνο 70 (37,4%) είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη. Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 53 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 39 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ και 14 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ..

Το επιστημονικό συμπέρασμα από τα παραπάνω στοιχεία είναι ότι παραμένουμε σε περίοδο πολύ υψηλής δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα, με τους υπότυπους A(H1N1)pdm09 και A(H3N2) να συνεπικρατούν.

Τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com