Η φωτογραφία της ημέρας...

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 08:45 Η φωτογραφία της ημέρας...

Ο Συμεών και ο ψαράς στο λιμανάκι του Καινούργιου...

Ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας όπως είχε δεσμευθεί την ημέρα της ενθρόνισής του, "οργώνει"  απ' άκρη σ' άκρη όλο το νομό.

Όπως ο ίδιος λέει στους συνεργάτες του αυτό που χαίρεται περισσότερο είναι η επαφή με τους ανθρώπους του μόχθου και του ιδρώτα.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να ανταμώνω και να συνομιλώ με ανθρώπους, που έχουν παλέψει με αξιοπρέπεια και έχουν μοχθήσει στη ζωή τους, έχοντας κερδίσει το σεβασμό όλων μας...», τονίζει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών.

Ο ψαράς της φωτογραφίας, μορφή της περιοχής, βγήκε από τη βάρκα του και έτρεξε να πάρει την ευλογία του Σεβασμιώτατου όταν τον είδε να περπατά στο λιμανάκι του Καινούργιου Λοκρίδας.

Η εικόνα πέρα από την πρώτη εντύπωση, που μας κάνει για ευνόητους λόγους, αξίζει να αποτυπωθεί και για τον συμβολισμό της, καθώς ο Χριστός τους ψαράδες κάλεσε να τον πρωτοακολούθησαν στην αλήθεια.

Αυτές οι στιγμές με τις ευχάριστες και αναπάντεχες συναντήσεις είναι που επιβεβαιώνουν τα όσα είχε πει ο νέος Μητροπολίτης στην ομιλία του κατά την ενθρόνισή του.

« Δεν θα ζητήσω να έρθετε εσείς σε μένα. Από σήμερα έρχομαι εγώ σε εσάς. Πόρτα-πόρτα, σπίτι-σπίτι, στις πόλεις και στα χωριά μας, παντού! Στους δρόμους, στα σχολεία, στα γήπεδα, στις πλατείες, στα καφενεία, στα χωράφια, στις στάνες, στα εργοστάσια. Σπιθαμή προς σπιθαμή θα οργώσω τη Μητρόπολή μας. Έρχομαι λοιπόν να χτυπήσω τις πόρτες των καρδιών όλων σας. Ανοίξτε μου τις καρδιές σας! Δεν έρχομαι να εισβάλλω με βία, έρχομαι να σας γνωρίσω....», είχε πει ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας.

Δείτε το βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση