Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Τραγικές εικόνες στα παγκάκια της πλατείας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 08:12 Λαμία: Τραγικές εικόνες στα παγκάκια της πλατείας

Με διαφορά λίγων ωρών δύο περιστατικά με ημιλιπόθυμα εξαρτημένα άτομα διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας…

Τείνει να γίνει συνηθισμένη εικόνα, στην κεντρικότερη πλατεία της Λαμίας, η παρουσία εξαρτημένων ατόμων στα παγκάκια της, τα οποία μετά από χρήση βρίσκονται ημιλιπόθυμα εκεί.

Μεσημέρι Παρασκευής (14/2) λίγο πριν τις 2 και η ΔΙΑΣ λαμβάνει κλήση για άτομο που δεν έχει τις αισθήσεις του πάνω στο παγκάκι που βρίσκεται μπροστά στο άγαλμα του εύζωνα πολεμιστή.

Γύρω του κάποια νεαρά άτομα Ρομά, χαζεύουν και γελάνε με την εξαθλιωμένη εικόνα του εξαρτημένου ατόμου.

Την ίδια ώρα όμως περνούν κι άλλοι πολίτες που κουνάνε το κεφάλι τους βλέποντας τους αστυνομικούς να τον οδηγούν στο ασθενοφόρο που εντωμεταξύ έχει φτάσει στο σημείο.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας και η εικόνα με άλλο ημιλιπόθυμο άτομο στο παγκάκι επαναλαμβάνεται. Αυτή τη φορά θεατές είναι πολλοί μαθητές που διασχίζουν την πλατεία για να πάνε στα φροντιστήρια τους ή να γυρίσουν σπίτι μέσω των αστικών συγκοινωνιών.

Το ΕΚΑΒ επεμβαίνει και πάλι για να μεταφέρει τον «ασθενή» στα Επείγοντα.

Η ιστορία είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα επαναληφθεί αύριο και μεθαύριο και κάθε μέρα. Ίσως όχι με την ίδια συχνότητα αλλά θα επαναληφθεί… Εκεί στο κέντρο της Λαμίας, λες και πρόκειται για το πιο περιθωριοποιημένο μέρος.

Και η ζωή συνεχίζεται!...