Δικαστικοί Υπάλληλοι Φθιώτιδας: Νέος κύκλος κινητοποιήσεων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 07:31 Δικαστικοί Υπάλληλοι Φθιώτιδας: Νέος κύκλος κινητοποιήσεων

Συνεχίζουν τον αγώνα τους με δίωρες στάσεις εργασίας μέχρι την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου…

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, ενημερώνει ότι ομόφωνα στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, αποφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν την αρχή της εβδομάδας (10/2).

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιούνται ΔΙΩΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ όλων των εργασιών και συνεδριάσεων (συνθέσεις Δικαστηρίων, εξυπηρέτηση Δικηγόρων και κοινού), από την Δευτέρα, 17-2-2020, έως και την Παρασκευή, 21-2-2020, από ώρα 09.00 π.μ έως 11.00 π.μ., χωρίς περαιτέρω παράταση του ωραρίου πέραν της ώρας 15:00 μ.μ..

«Διεκδικούμε την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά οι Δικαστικοί Υπάλληλοι της Ελλάδας, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η Ο.Δ.Υ.Ε.», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φθιώτιδας.

Με τις κινητοποιήσεις τους οι Δικαστικοί Υπάλληλοι διεκδικούν:

ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ, αρχικά με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών που έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια (από το 2017),

ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ (που τους χορηγείτο μέχρι το 2011), ως έμπρακτη αναγνώριση των ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τους,

ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,

ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ όλων των Δικαστικών Υπαλλήλων που θα γίνεται με τον διορισμό τους και σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους.

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες).

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του πρώην Ταμείου Αρωγής, για την ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

ΑΥΞΗΣΗ (τουλάχιστον διπλασιασμός) ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ.

Επίσης σε τοπικό επίπεδο οι Δικαστικοί Υπάλληλοι της Περιφέρειας μας, διεκδικούν:

1) Ολοκλήρωση των προσλήψεων των διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π 1Κ/2017 και 2Κ/ 2017 και άμεση τοποθέτηση των επιλαχόντων ( ΠΕ Γραμματέων, ΠΕ και ΤΕ Πληροφορικής) στις προκηρυχθείσες θέσεις .

2) Έκδοση νέας προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π για προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων ώστε να καλυφθούν τα κενά των δικαστικών υπηρεσιών του Ν.Φθιώτιδας .

3) Σύντομες διαδικασίες για μετατάξεις και αποσπάσεις υπαλλήλων άλλων Υπουργείων που επιθυμουν να μεταταχθούν σε δικαστικές υπηρεσίες του Ν.Φθιώτιδας .

4) Άμεση επισκευή, συντήρηση και ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας επί της οδού Καποδιστρίου .

5) Ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου που θα συγκεντρώνει όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της Λαμίας .

Προσαρμοσμένη αναζήτηση