Απέχουν σήμερα οι Δικηγόροι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 08:31 Απέχουν σήμερα οι Δικηγόροι

Σε αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι της χώρας την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Όπως ενημερώνει τα μέλη του ο Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας, η αποχή πραγματοποιείται «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επαναφορά της υποχρέωσης καταβολής δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας Πολυμελούς Πρωτοδικείου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ και σε εκκρεμείς υποθέσεις».

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία το πλαίσιο της εκδίκασης υποθέσεων και κατάθεσης δικογράφων διαμορφώνεται ως εξής:

1. Παραγραφές – Προθεσμίες

2. Για τις ποινικές υποθέσεις:

     α)     Αυτόφωρα (κρατούμενοι)

     β) Κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης)

στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α' βαθμό και επταετία σε β' βαθμό.

3. Καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων και αγωγών.

4. Συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον πολιτικών και διοικητικών δικαστηρίων(συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων αναστολών, αναστολών πλειστηριασμών κ.λπ.) ανεξαρτήτως εάν έχει χορηγηθεί ή όχι προσωρινή διαταγή.

5. Αντιρρήσεις (Διοικητικά)

6. Κατάθεση προτάσεων (20ήμερο και 100 ημέρες)

7. Προσθήκη – Αντίκρουση

8. Εξώδικα και επιδόσεις αποφάσεων

9. Ένορκες βεβαιώσεις

10. Κλήσεις – Προσδιορισμοί

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com