Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ‘παιζε μικρός και ζητούσε γυμνές φωτογραφίες στο Facebook από κορίτσι ΑμεΑ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 09:37 Το ‘παιζε μικρός και ζητούσε γυμνές φωτογραφίες στο Facebook από κορίτσι ΑμεΑ

53χρονος πατέρας δύο κοριτσιών ο δράστης. Δε βρίσκεται εν ζωή το θύμα του…

Είχε δημιουργήσει προφίλ με νεανική φωτογραφία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ήταν 47 ετών, κερδίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη μιας 15χρονης με αναπηρία 80%, η οποία του έστειλε γυμνές της φωτογραφίες, το 2014…

Η κοπέλα, που αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας, έφυγε τελικά από την ζωή πέρυσι, σε οικισμό της Μαγνησίας, όπου διέμενε με τους γονείς της, ενώ ο 53χρονος σήμερα Λαρισαίος, κάθισε χθες στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (Κακουργιοδικείο) Βόλου, κατηγορούμενος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας με κινητό τηλέφωνο και με χρήση διαδικτύου, του οποίου η παραγωγή συνδέθηκε με την εκμετάλλευση της σωματικής δυσλειτουργίας λόγω οργανικής νόσου ανήλικου.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε ομόφωνα ποινή κάθειρξης 9 ετών στον 53χρονο, διαζευγμένο και πατέρα δύο κοριτσιών και χρηματική ποινή 6.000 ευρώ, ενώ απέρριψε το αίτημα να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, καθώς στο κινητό του βρέθηκε και φωτογραφία ακόμη μιας ανήλικης με μπικίνι, με την οποία φέρεται να είχε επικοινωνία ο 53χρονος… Ο 53χρονος οδηγήθηκε στην φυλακή.

Οι παγίδες που κρύβουν το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδείχθηκαν άλλη μια φορά στο ΜΟΔ Βόλου. Ο 53χρονος είχε αναρτήσει προφίλ στο Facebook, όπου εμφανιζόταν ως 23χρονος, με φωτογραφία του από την ηλικία εκείνη και μέσω αυτού φέρεται να προσέγγισε την 15χρονη, με προβλήματα υγείας και αναπηρία 80%, που διέμενε σε οικισμό της Μαγνησίας, το χρονικό διάστημα από τις 30 Μαρτίου μέχρι 6 Μαίου 2014. Η ανήλικη φέρεται να του απέστειλε γυμνές της φωτογραφίες, ενώ συνολικά στο κινητό του τηλέφωνο φέρεται οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου να βρήκαν 173 φωτογραφίες, όταν τον συνέλαβαν, στις 3 Ιουνίου του 2014.

Η μητέρα της 15χρονης αντιλήφθηκε πως κάτι συνέβαινε με την κόρη της, όταν αυτή ζητούσε συχνά χρήματα από την γιαγιά της, για να αγοράζει κάρτες ανανέωσης χρόνου ίντερνετ, προκειμένου να τον εκχωρεί στον 53χρονο και να έχουν επικοινωνία.

Η ανήλικη κάποια στιγμή φέρεται να διαπίστωσε ότι ο υποδυόμενος τον 23χρονο, έστελνε και σε άλλες κοπέλες αιτήματα φιλίας και τότε σταμάτησε να έχει επικοινωνία μαζί του, ενώ ο τελευταίος φέρεται να την απειλούσε, ότι αν δεν του έστελνε φωτογραφίες, θα έλεγε στους γονείς της για τις γυμνές φωτογραφίες.

Απολογούμενος ο 53χρονος δήλωσε χθες ότι του είχε πει η ανήλικη να της στείλει φωτογραφίες κι εκείνος τότε ζήτησε και από αυτή να του στείλει, ενώ υποστήριξε πως διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί της, όταν μίλησε με την μητέρα της. «Μου έλεγε πως είναι 18, 17, 16 χρόνων… Μετάνιωσα. Στην πορεία κατάλαβα πως είναι ανήλικη και έχει πρόβλημα… Λυπάμαι που χάθηκε το παιδί. Ζητώ μια δεύτερη ευκαιρία», ανέφερε στο Δικαστήριο.

Απαντώντας σε ερώτηση της Προέδρου του Δικαστηρίου, ανέφερε πως την ανήλικη την αποκαλούσε «μωρό μου», ενώ απαντώντας σε ερώτηση ενόρκου δήλωσε ότι θα αισθανόταν άσχημα, αν αυτό το έκαναν στα δικά του κορίτσια…

Συντετριμμένη εμφανίστηκε στο Δικαστήριο η μητέρα της 15χρονης, που έφυγε από την ζωή πέρυσι. «Νόμιζε ότι την ερωτεύτηκε… Πιέστηκε η κόρη μου, δεν έτρωγε… Όταν τον άκουσα, αντιλήφθηκα την διαφορά της ηλικίας. Το παιδί ήταν φοβισμένο, είχε αδυνατίσει», ανέφερε μεταξύ άλλων η μάρτυρας.

Μέσα σε λυγμούς κατέθεσε και ο πατέρας της ανήλικης που τόνισε πως η κόρη του δεν ήξερε πως να διαχειριστεί την κατάσταση. «Ήταν ευάλωτο και ευαίσθητο κορίτσι λόγω αναπηρίας», δήλωσε ο πατέρας. Στη δίκη κατέθεσε και αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στο κινητό τηλέφωνο του 53χρονου είχε βρεθεί και μία φωτογραφία, άλλης ανήλικης.

Ο εισαγγελέας που πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου, αλλά και να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, έθεσε το ερώτημα στον κατηγορούμενο, γιατί δεν διέγραψε τις φωτογραφίες, μετά την διακοπή της επικοινωνίας του με την ανήλικη. Ο συνήγορος υπεράσπισης, που ορίστηκε χθες από το ΜΟΔ, υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε συναίσθηση των συνεπειών των πράξεών του και μετάνιωσε, όταν διαπίστωσε πως ήταν ανήλικη και με προβλήματα υγείας. Τις φωτογραφίες δεν τις ανάρτησε πάντως στο διαδίκτυο, αλλά τις είχε για προσωπική του χρήση.

Πηγή: e-thessalia.gr