Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για το έργο στον ΧΥΤΑ Λαμίας - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 08:19 Το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για το έργο στον ΧΥΤΑ Λαμίας - ΒΙΝΤΕΟ

Θύμιος Καραΐσκος: «Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα για το οποίο θα αποφασίσει το ανώτατο όργανο που είναι το Δ.Σ. Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε το κύρος του Δήμου Λαμιέων.... »

Το πολύπαθο έργο του  ΧΥΤΑ Λαμίας συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαμιέων.  Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ και το οποίο "καρκινοβατεί" από το 2013.

Πέρα από τις ατελείωτες συνεδριάσεις και ώρες συζητήσεων όλα αυτά τα χρόνια, το θέμα έχει φτάσει και στις δικαστικές αίθουσες, από τις εταιρείας που το διεκδικούν, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει πάρει κάποια οριστική απόφαση για να ξεκινήσει το έργο.

Η εισήγηση του Δημάρχου στην Ο.Ε. ήταν να ακυρωθεί ο προηγούμενος διαγωνισμός και να ξεκινήσει μια νέα καθαρή διαδικασία από την αρχή. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Καραΐσκος, επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό θα πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο είναι το ανώτατο όργανο του Δήμου, κάτι το οποίο αποφασίστηκε ομόφωνα.

«Είναι η πρωτη φορά που η Ο.Ε καλείται να διαχειριστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ένα σημαντικό έργο που αφορά στο περιβάλλον, στα ανταποδοτικά τέλη και αλλού. Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε το κύρος του Δήμου Λαμιέων.... », τόνισε μεταξύ άλλων ο Θύμιος Καραΐσκος.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις: