Επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς για θέματα προσφύγων μαθητών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 21:58 Επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς για θέματα προσφύγων μαθητών

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας και η UNICEF συνδιοργανώνουν επιμορφωτικά σεμινάρια 35 ωρών (15 διά ζώσης και 20 εξ αποστάσεως), για εκπαιδευτικούς και Διευθυντές σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που εμπλέκονται με την εκπαίδευση μαθητών με μεταναστευτικό / προσφυγικό υπόβαθρο (τμήματα ΖΕΠ - ΔΥΕΠ).

Η πρώτη επιμορφωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας για τους εκπαιδευτικούς της Βοιωτίας, με θεματικές:

- Παιδιά με προσφυγικό-μεταναστευτικό υπόβαθρο. Εκπαιδευτικοί σχεδιασμοί και δράσεις.

- Η διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας σε πολύγλωσσα/πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα.

- Ζητήματα διαφοροποιημένης διδασκαλίας.

Θα ακολουθήσει και δεύτερη επιμορφωτική συνάντηση την Τρίτη 10 Μαρτίου στον ίδιο χώρο.

Αντίστοιχα επιμορφωτικά σεμινάρια θα υλοποιηθούν στη Λαμία και τη Χαλκίδα, για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων Φθιώτιδας και Εύβοιας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com