Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Είδε Θεοδωρικάκο ο Θέμης Χειμάρας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 17:06 Είδε Θεοδωρικάκο ο Θέμης Χειμάρας

Συζήτησαν θέματα που καίνε την Αυτοδιοίκηση όπως η χρηματοδότηση των έργων του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» αλλά και νέων έργων…

Με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, συναντήθηκε o Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Θέμης Χειμάρας, για ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Δήμους της Φθιώτιδας.

Η συζήτηση εστίασε στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τους Δήμους, το οποίο θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το πρόγραμμα αυτό, σύμφωνα με τον κ. Χειμάρα, θα δώσει τη δυνατότητα στους Δήμους να υλοποιήσουν τα έργα που έχουν ήδη ενταχθεί στο παλιό πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 δις ευρώ, αλλά και να προχωρήσουν στο σχεδιασμό και την εκτέλεση ακόμη περισσότερων νέων έργων.

Επιπλέον, μέσω της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης) και 300 συμβάσεων έργων, οι Δήμοι θα αποκτήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας με ιδιώτες μηχανικούς, οι οποίοι θα συνεργάζονται με τους Δήμους στην εκπόνηση μελετών, ενισχύοντας σημαντικά, τις υποστελεχωμένες δημοτικές τεχνικές υπηρεσίες.

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών:

«Οι Δήμοι της Φθιώτιδας έχουν πολλές ανάγκες για την υλοποίηση νέων έργων υποδομής και ελάχιστες δυνατότητες εκπόνησης τεχνικών μελετών. Σε όσους γνωρίζουν την αυτοδιοίκηση, αυτό δεν είναι θέμα προς συζήτηση. Είναι πρόβλημα προς επίλυση.

Με αυτή την ατζέντα, συνάντησα τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο.

Τις επόμενες ημέρες, ο κ. Υπουργός θα ανακοινώσει το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα προς τους Δήμους, μέσω του οποίου υπερκαλύπτεται η υλοποίηση των έργων του παλιού Φιλόδημου, ύψους 1.3 δις €, και διασφαλίζεται η χρηματοδότηση ακόμη περισσότερων νέων έργων, που θα ενισχύσουν τον τόπο μας.

Μεγάλη ανάσα θα δοθεί και στις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων, το επόμενο δίμηνο. Το Υπουργείο, μέσω της Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης, προχωρά σε 300 συμβάσεις έργου με ιδιώτες μηχανικούς, οι οποίοι στη συνέχεια θα δουλεύουν με τους Δήμους για την ταχύτερη εκτέλεση μελετών.»