Σοκάρει ο θάνατος της γλυκιάς δασκάλας από νευρική ανορεξία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 08:20 Σοκάρει ο θάνατος της γλυκιάς δασκάλας από νευρική ανορεξία

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με διαταραχές πρόσληψης τροφής τις τελευταίες δεκαετίες σε όλο τον κόσμο. Πιο πρόσφατη περίπτωση εδώ, στη χώρα μας, μία κοπέλα 24 ετών, δασκάλα στο επάγγελμα, με καταγωγή από την Εύβοια, που «έφυγε» από τη ζωή όταν το βάρος της έφτασε τα 29 κιλά.

Η οικογένειά της θέτει ερωτήματα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της, ενώ επιστήμονες υπογραμμίζουν για ακόμα μία φορά τον κίνδυνο.

«Η όμορφη Γιολάντα δεν ξυπνά πια κοντά στους γονείς της. Τα μεγάλα εκφραστικά της μάτια δεν θα αντικρίσουν ξανά τη δίδυμη αδελφή της» λέει η μητέρα της Δέσποινα Τσώνη. «Είμαι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να το πιστέψω, να το αποδεχτώ ότι έχασα το παιδί μου» συμπληρώνει.

«Μας έχουν κοπεί τα πόδια. Εγώ δούλευα από το πρωί μέχρι το βράδυ για να τη σπουδάσω» δηλώνει ο πατέρας της Σπύρος Τσώνης. Η 24χρονη δασκάλα πάλεψε με τη νευρική ανορεξία και, όπως λέει η μητέρα της, τον τελευταίο καιρό η κοπέλα νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική, όπου έχασε τη μάχη με τον θάνατο.

«Κυρία μου, η κόρη σας δεν θα τη βγάλει τη νύχτα. Παθαίνει συνεχώς ανακοπές»: Αυτά τα λόγια ήταν μαχαίρι στην καρδιά για τους γονείς της 24χρονης, που, δυστυχώς, παρότι μόνο 24 ετών, απεβίωσε.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση