Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένωση Φθιώτιδας: Παραβίαση ωραρίου εργασίας σε βάρος γυναικών αστυνομικών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 12:02 Ένωση Φθιώτιδας: Παραβίαση ωραρίου εργασίας σε βάρος γυναικών αστυνομικών

Παρέμβαση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας για την παραβίαση του ωραρίου, που αφορά στις γυναίκες αστυνομικούς της Φθιώτιδας....

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή που έστειλαν για το θέμα στον επικεφαλής της Αστυνομικής Δ/νσης Φθιώτιδας, Ταξίαρχο Μιχάλη Πάππο.

ΠΡΟΣ

Τον Διευθυντή Αστυνομίας Φθιώτιδας.

KOIN.

1. Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδος.

2. Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

3. Διοικήσεις Αξιωματικών.

4. Μέλη της Ένωσης μας.

     

Κύριε Διευθυντά,

     Η Ένωσή μας, θα ήθελε να σας μεταφέρει την δυσαρέσκεια και τα παράπονα γυναικών συναδέλφων μας, οι οποίες κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 5 της Κανονιστικής Διαταγής 11 "Καθήκοντα και ιδιαιτερότητες του γυναικείου αστυνομικού προσωπικού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης" δεν διατίθενται σε νυκτερινές υπηρεσίες  και οι Διοικήσεις των Υπηρεσιών τους, τους χορηγούν μόλις μία (1) ημερήσια ανάπαυση εβδομαδιαίως, κατά παράβαση των διατάξεων του Π.Δ.394/2001 ¨Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας¨, καθώς εργάζονται οκτώ ώρες πέραν του  προβλεπόμενου ωραρίου (48 αντί για 40 ώρες εβδομαδιαίως). 

     Επειδή οι διατάξεις του Π.Δ.394/2001 ¨Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας¨, ορίζουν ρητά τον μέγιστο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας (40 ώρες), ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας, προκειμένου οι Διοικήσεις όλων των υφιστάμενών σας Υπηρεσιών, να ενημερωθούν και να συμμορφωθούν πλήρως με τις ως άνω διατάξεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΑΥΡΑΚΗΣ Ανάργυρος

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Δημήτριος