Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 09:05 Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα

Ο καιρός το τριήμερο των Απόκρεων στην κεντρική Στερεά....

Με σχεδόν Ανοιξιάτικο καιρό θα κάνουμε κούλουμα στη Στερεά Ελλάδα, σε αντίθεση με κάποιες άλλες περιοχές, όπου αναμένονται βροχές, όπως στη δυτική/βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο, με έμφαση στην Ήπειρο.

Την Καθαρά Δευτέρα στην κεντρική Στερεά θα έχουμε λίγη συννεφιά, ασθενείς γενικά ανέμους (3-4 μποφόρ) και ανοιξιάτικη θερμοκρασία. Μπορούμε να πούμε ότι φέτος είμαστε τυχεροί, καθώς από την Τρίτη και έπειτα φαίνεται να μας επηρεάζει κύμα κακοκαιρίας προερχόμενο από την Ιταλία με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας (στο διάστημα 3-6 Μαρτίου).

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα ο καιρός το τρίημερο θα έχει ως εξής:

Με καλές καιρικές συνθήκες θα γίνει ο εορτασμός του τριημέρου στην κεντρική Στερεά, με αραιές νεφώσεις, δυτικούς ανέμους 3-4 μποφόρ και μέγιστη θερμοκρασία περίπου στους 18 βαθμούς.
 
Γενικά, το τριήμερο Σάββατο - Κυριακή - Κ.Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα (βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Στερεά) και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με έμφαση στην Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν Ν-ΝΔ 5-6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
 
Την Πέμπτη και Παρασκευή (27-28 του μηνός) προβλέπονται τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα, την Μακεδονία, Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των περιοχών αυτών, ενώ την Πέμπτη θα χιονίσει ακόμη και στα ημιορεινά της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας (π.χ. Φλώρινα). Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ.
 
Πιο αναλυτικά:
Την Τετάρτη προβλέπονται τοπικές βροχές στη δυτική Στερεά, Ήπειρο και βόρειο Ιόνιο με ενισχυμένους Ν-ΝΔ ανέμους στα πελάγη που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ και τοπικά το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τα 8. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
 
Την Πέμπτη προβλέπονται τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα, την Μακεδονία, Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας (π.χ. Φλώρινα). Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε ΒΔ με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.
 
Την Παρασκευή προβλέπονται τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα με χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και Μακεδονίας. Τις βραδινές ώρες οι βροχές θα περιοριστούν στην Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

(Στον χάρτη βλέπουμε την προβλεπόμενη βροχόπτωση για την Κ. Δευτέρα. Τοπικές βροχές αναμένονται στη δυτική/βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο, με έμφαση στην Ήπειρο).