Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Δεν ξέρουμε, δεν είδαμε…»: Αθώοι οι οπαδοί της Λάρισας για τα επεισόδια στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 08:05 «Δεν ξέρουμε, δεν είδαμε…»: Αθώοι οι οπαδοί της Λάρισας για τα επεισόδια στη Λαμία

Αντιμετώπιζαν βαριές κατηγορίες αλλά οι αμφιβολίες δεν επέτρεψαν την καταδίκη τους…

Αθώοι για τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και αθώοι λόγω αμφιβολιών των λοιπών πράξεων που αναφέρονταν στο κατηγορητήριο, κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας οι δύο συλληφθέντες 19 και 20 ετών για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα Λαμία – Λάρισα στην εθνική οδό Λαμίας – Καρδίτσας στο ύψος του Νοσοκομείου.

Τότε είχαν τραυματιστεί από πέτρες στο κεφάλι και στα πόδια αντίστοιχα, δύο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, ενώ είχαν ακολουθήσει επεισόδια με τους συγκεντρωμένους οπαδούς της ΑΕΛ που ζητούσαν να φτάσουν στο ΔΑΚΛ για το παιχνίδι και ενώ ίσχυε συγκεκριμένη απαγόρευση.

Οι τραυματίες αστυνομικοί καθώς και ο υπαστυνόμος του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας που ήταν υπεύθυνος της σχηματισθείσας δικογραφίας, στην κατάθεσή τους δεν περιέγραψαν ειδικά τους δύο κατηγορούμενους καθώς όπως είπαν οι ταραξίες φορούσαν κουκούλες, ωστόσο όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν συμμετοχή στα επεισόδια. Κανείς όμως δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα ότι ήταν αυτοί που πέταξαν τις φονικές πέτρες.

Αντίστοιχα οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν την οποιαδήποτε συμμετοχή στα επεισόδια και υποστήριξαν ότι είχαν ταξιδέψει μεμονωμένα για να δουν ήρεμα με τους οπαδούς της Λαμίας το παιχνίδι.

Τα όσα κατέθεσαν πάντως δεν έπεισαν την Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών κα Νάκου τουλάχιστον ως προς τις κατηγορίες της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της παρακώλυσης των συγκοινωνιών, καθώς τους έκρινε αθώους μόνο για τις επικίνδυνες σωματικές βλάβες και την παράβαση του αθλητικού νόμου

Τελικά όπως σημειώσαμε έστω και με τις αμφιβολίες στα τρία από τα τέσσερα αδικήματα, κηρύχθηκαν στο σύνολο αθώοι.

Απόλυτα ικανοποιημένη δήλωσε η Λαμιώτισσα συνήγορος τους Δέσποινα Ζάρρα: «Είχαν έρθει μεμονωμένα με σκοπό και μόνο να παρακολουθήσουν μαζί με τους άλλους φιλάθλους τον αγώνα. Εγκλωβίστηκαν από την αστυνομία στο υπόλοιπο κομβόι χωρίς οι ίδιοι να έχουν καμία συμμετοχή στα επεισόδια, ούτε και στις υπόλοιπες κατηγορίες που τους αποδόθηκαν».
Να σημειώσουμε ότι στα επεισόδια είχαν συλληφθεί συνολικά τέσσερα άτομα, οι άλλοι δύο οπαδοί όμως λόγω ανηλικότητας θα εξεταστούν από το Δικαστήριο Ανηλίκων στην επόμενη συνεδρίαση του στις 26 Μαρτίου 2020.