Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση Σαρακιώτη στην κυβέρνηση στη συζήτηση για το ασφαλιστικό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 22:28 Επίθεση Σαρακιώτη στην κυβέρνηση στη συζήτηση για το ασφαλιστικό

 «Οι μπουλντόζες σαρώνουν την κοινωνική ασφάλιση και όχι για ανάπτυξη. Τιμάτε και εκθειάζετε τη συμφωνία των Πρεσπών»!

Για ανακολουθία λόγων και έργων και πισωγύρισμα στην κοινωνική ασφάλιση με ανισομερή επιβάρυνση της πλειοψηφίας των ασφαλισμένων, έκανε λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης στην ομιλία του στη Βουλή για το νέο ασφαλιστικό.

Στο αρχικό γενικό σχόλιό του και απευθυνόμενος στα στελέχη της Ν.Δ. ανέφερε:

«Υποσχεθήκατε τα πάντα για να ανακαταλάβετε την εξουσία και σήμερα, μετά από 7 μήνες στη διακυβέρνηση της χώρας, συνεχίζετε την πολιτική της εξαπάτησης, που ακολουθούσατε ως αξιωματική αντιπολίτευση. Ρωτήστε όσους ανέμεναν μπουλντόζες στο Ελληνικό, όπως είχατε υποσχεθεί, εντός της πρώτης εβδομάδας της διακυβέρνησής σας. Αντ’ αυτού, οι μπουλντόζες πήγαν στη Χίο και στη Λέσβο. Ρωτήστε τους κατοίκους των Εξαρχείων που σας άκουγαν να λέτε ότι θα μετατρέψετε σε 1 μήνα τα Εξάρχεια σε παράδεισο και τώρα η κανονικότητα επεκτείνεται στη Λέσβο και στη Χίο με τους ξυλοδαρμούς συμπολιτών μας. Ρωτήστε τους πολίτες, οι οποίοι διακατέχονταν από συγκεκριμένες ευαισθησίες και σας στήριξαν για να καταργήσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Την οποία, αφού αναλάβατε την εξουσία, την τιμάτε και την εκθειάζετε».

Εν συνεχεία και αφού θύμισε προεκλογικές δηλώσεις των κυρίων Μητσοτάκη και Βρούτση, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε:

«Απογοητεύονται σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όπου 9 στους 10 θα επιβαρύνονται σημαντικά, καταβάλλοντας αυξημένες εισφορές. Είναι στρατηγική σας επιλογή να αυξήσετε τις εισφορές κατά 20% για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η μείωση εισφορών για τα πολύ υψηλά εισοδήματα. Η προτεραιότητά σας είναι αποκλειστικά οι έχοντες και όχι η μεσαία τάξη, την οποία επικαλούσασταν προεκλογικά. Απογοητεύονται όμως και οι συνταξιούχοι, που και αυτούς εξαπατήσατε. Σήμερα αποκαλύπτεται το μέγεθος της απάτης με την κατάργηση για δεύτερη φορά της 13ης σύνταξης. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε τους συνταξιούχους ως ιθαγενείς και τους πουλάτε καθρεφτάκια».

Συνεχίζοντας ο Βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε: «Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με όλες τις δημοσιονομικές δυσκολίες, θεσμοθέτησε και χορήγησε ολόκληρη σύνταξη για 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους και αναλογική για 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχους. Εσείς τι κάνετε για όλους αυτούς τους ανθρώπους; Τους λέτε: «Αυτό, που σας έδωσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν ήταν 13η σύνταξη, οπότε το καταργώ και δε σας δίνω τίποτα». Θέλετε να μην το πείτε «13η σύνταξη»; Βαφτίστε το όπως θέλετε. Θα αρκούσε να το δώσετε, όπως είχατε δεσμευθεί διά της ψήφου σας αλλά και των προεκλογικών σας υποσχέσεων».

Κλείνοντας ο κ. Σαρακιώτης τόνισε: «Θεωρούσα ότι η μακρά περίοδος της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής δίδαξε πολλά σε όλους μας. Δυστυχώς, όμως, φαίνεται ότι όσοι το πιστεύουμε αυτό, κάνουμε λάθος. Κάποιοι παραμένουν αδιόρθωτοι και αμετανόητοι. Επιμένουν να επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη δεκαετιών, τα οποία χρεοκόπησαν τη χώρα και έπληξαν καίρια την ελληνική κοινωνία. Δυστυχώς, βρισκόμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Στην ίδια τραγωδία».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία Σαρακιώτη: