Κορονοϊός: Αρνητικό το δείγμα της 60χρονης στη Λάρισα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 09:00 Κορονοϊός: Αρνητικό το δείγμα της 60χρονης στη Λάρισα

Τις επόμενες ώρες αναμένονται και τα αποτελέσματα για την 22χρονη φοιτήτρια από την Καρδίτσα.

Αρνητικό βγήκε το αποτέλεσμα της 60χρονης Λαρισαίας η οποία είχε εισαχθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο την Τετάρτη.

Χθες το βράδυ βγήκαν τελικά τα αποτελέσματα και το δείγμα ήταν αρνητικό.

Η 60χρονη είχε επιστρέψει από την Ιταλία και της παρουσιάστηκαν συμπτώματα γρίπης οπότε έπρεπε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Το ίδιο συνέβη και με την 22χρονη φοιτήτρια από την Καρδίτσα η οποία έχει τεθεί επίσης σε καραντίνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας με τα αποτελέσματα των δικών της εξετάσεων να αναμένονται να βγουν σήμερα Πέμπτη.

Ο χαρακτηρισμός του «υπόπτου» σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει να κάνει μόνο με τα συμπτώματα, καθώς προσομοιάζουν με αυτά της απλής γρίπης ακόμη και του κοινού κρυολογήματος, αλλά με το αν ο ασθενής είχε πρόσφατα ταξιδέψει σε μέρος όπου υπάρχει έξαρση ή μετάδοση του ιού ή αν έχει έρθει σε επαφή με κάποιον που ταξίδεψε σε ανάλογα μέρη.

Το πρωτόκολλο περιλαμβάνει απομόνωση των ασθενών σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα και να διαπιστωθεί αν τα δείγματα είναι θετικά ή όχι στον κορωνοϊό.

Νοσοκομεία Αναφοράς

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στην 5η ΥΠΕ για τη Θεσσαλία. Αντίστοιχο Νοσοκομείο για τη Στερεά Ελλάδα είναι το Νοσοκομείο Λαμίας, όπου μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο ύποπτο περιστατικό. Πριν από μερικές ημέρες μάλιστα πραγματοποιήθηκε και άσκηση προσομοίωσης για τον κορονοϊό ακολουθώντας τα πρωτόκολλα που εκδόθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Φέτος η Λαμία και η ΜΕΘ είχαν μόλις τρία σοβαρά περιστατικά με γρίπη και 100% ίαση! Πιο σοβαρή περίπτωση ήταν αυτή της 42χρονης μητέρας που μετρά αντίστροφα ο χρόνος για να βγει από το Νοσοκομείο έχοντας περάσει 1,5 μήνα σε ΜΕΘ και ΜΑΦ.

Θα ήταν ευχή όλων να μείνουμε στο μηδέν και στην περίπτωση του covid -19, ωστόσο οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί εξαιτίας της χαλαρότητας στους ελέγχους που παρατηρείται στις πύλες εισόδου της χώρας και ειδικά από την Ιταλία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση