Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοροναϊός: Ματαιώνονται τα καρναβάλια σε όλη τη χώρα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 08:30 Κοροναϊός: Ματαιώνονται τα καρναβάλια σε όλη τη χώρα

Ματαιώνονται οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις και τα καρναβάλια σε όλες τις πόλεις της χώρας, με απόφαση του Υπουργός Υγείας Βασίλη Κικίλια - Ματαιώνεται και το Λαμιώτικο Καρναβάλι 2020.

Η ακύρωση όλων των καρναβαλιών γίνεται για προληπτικούς λόγους και έπειτα από τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση ελήφθη μετά την ανακοίνωση ότι εκτός από την 38χρονη που νοσηλεύεται με κορονοϊό στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε θετικό και συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας ενώ υπάρχει και άλλο, τρίτο, κρούσμα.

Η τρίτη περίπτωση αφορά μια νεαρή γυναίκα στην Αθήνα, ωστόσο ο κ. Τσιόδρας αρνήθηκε να αποκαλύψει σε πιο νοσοκομείο νοσηλεύεται, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης ανακοίνωσε ότι ματαιώνονται και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει κλειστό το σχολείο του παιδιού.

Το παιδί, μαθητής δημοτικού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτώματα, όπως και η 38χρονη, η οποία παραμένει απύρετη.

Αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι το παιδί πήγε στο σχολείο του την Δευτέρα και την Τρίτη.

Το συγκεκριμένο σχολείο το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης είναι σήμερα κλειστό με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για προληπτικούς λόγους.

Η 38χρονη σχεδιάστρια μόδας είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Μιλάνο και επέστρεψε αεροπορικώς στην Ελλάδα. Έχει μπει σε καραντίνα και είναι καλά στην υγεία της, πάντα υπό την παρακολούθηση των γιατρών.

Συναγερμός σήμανε και στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης το οποίο επισκέφθηκε η γυναίκα τη Δευτέρα, όπου συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο. Μεταξύ αυτών που εξετάστηκαν ήταν και ο ίδιος ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ συστάσεις σε όλους όσους ήταν μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δόθηκαν από τηλεφώνου.

Και ο  Δήμος Λαμιέων ανακοίνωσε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το Λαμιώτικο Καρναβάλι