Ανθήλη: «Θα γίνει πόλεμος... Ας προλάβουν το κακό» - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 08:12 Ανθήλη: «Θα γίνει πόλεμος... Ας προλάβουν το κακό» - ΒΙΝΤΕΟ

Οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όρια τους και απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους - Σύσκεψη και για την επίθεση με πέτρες στο Αστικό λεωφορείο.

Η παραβατικότητα, συγκεκριμένης ομάδας ρομά, στην κοινότητα της Ανθήλης, έχει ξεφύγει και η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον έκρυθμη.

Όπως λένε στο LamiaReport οι ίδιοι οι κάτοικοι δεν έχουν πρόβλημα με την πλειονότητα των ρομά που διαμένουν στο χωριό, αφού οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν παραβατική συμπεριφορά.

Υπάρχει όμως ένα μικρό ποσοστό από αυτούς, που συμπεριφέρονται σαν να έχουν συστήσει εγκληματική ομάδα, αφού τα κρούσματα κλοπών, διαρρηξεων και άλλων παραβατικών συμπεριφορών είναι καθημερινά.

«Έχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό όλους τους αρμόδιους ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Το καζάνι που βράζει καιρό είναι έτοιμο να εκραγεί και θα γίνει πόλεμος. Ας προλάβουν το κακό, όσο είναι καιρός....», μας ειπε ένας από τους κατοίκους.

Επίσης υπάρχει και θέμα με την συμπεριφορά, μικρής ευτυχώς, μερίδας αστυνομικών, οι οποίοι όταν τους καλούν για να τους προστατέψουν από τους ρομά, εκείνοι εξαντλούν την αυστηρότητά τους στους κατοίκους της Ανθήλης, κόβοντας διάφορες κλήσεις ακόμα και σε ηλικιωμένους, λέγοντας «ας μην τους πουλούσατε τα χωράφια για οικόπεδα....»

Το θέμα αυτό έθιξε και ο πρόεδρος της κοινότητας Πέτρος Φούντας, τονίζοντας για ακόμη φορά ότι οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, αφού κάνεις αρμόδιος δεν δίνει λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο της Κοινότητας Ανθήλης βρέθηκε ο Πρόεδρος των Αστικών Συγκοινωνιών Λαμίας Νίκος Γούλας μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Χρήστο Κεφαλά, οι οποίοι συζήτησαν με τον πρόεδρο και τους ανθρώπους της κοινότητας το θέμα των δρομολογίων του αστικού μετά την επίθεση με πέτρες στο λεωφορείο, κάτι που έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από την πρωινή σύσκεψη στο κοινοτικό κατάστημα Ανθήλης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση