Αυτό είναι το αμάξι των Ρουμάνων που είχαν ξαφρίσει τα μίνι μάρκετ στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 07:56 Αυτό είναι το αμάξι των Ρουμάνων που είχαν ξαφρίσει τα μίνι μάρκετ στη Λαμία

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών. Οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Κλέφτες με… παρελθόν ήταν οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες το μεσημέρι της Τρίτης (3/3) μετά από καταδίωξη στην εθνική οδό.

Πρόκειται για δύο «καλά παιδιά» από τη Ρουμανία ηλικίας 35 και 36 ετών, που είχαν ανάγει την τέχνη της κλοπής σε επιστήμη και με τη μέθοδο της απασχόλησης είχαν κλέψει χρήματα από δύο συνοικιακά σούπερ μάρκετ και ένα μίνι μάρκετ από την περιοχή της Λαμίας.

Στο τελευταίο μίνι μάρκετ όμως στο Παγκράτι Λαμίας, έκαναν το λάθος, καθώς έγιναν αντιληπτοί εγκαίρως από την ιδιοκτήτρια που είδε το αυτοκίνητο με το οποίο την κοπάνησαν έχοντας ελαφρύνει νωρίτερα το ταμείο της.

Το αυτοκίνητο της φωτογραφίας (AUDI Station Wagon) εντοπίστηκε λίγο αργότερα από αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας να κινείται στον ΠΑΘΕ και σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, κατάφεραν να το μπλοκάρουν στον κόμβο Αρκίτσας.

Οι συλληφθέντες εύκολα ταυτοποιήθηκαν από τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας, καθώς είχαν αφήσει τα ίχνη τους στις κάμερες των καταστημάτων. Αυτό που πρόσεχαν ιδιαίτερα ήταν οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών να είναι εκείνη την ώρα μόνοι τους, ενώ φρόντιζαν ο ένας εκ των δύο να «τρυπώνει» χωρίς να γίνει αντιληπτός στο εσωτερικό του καταστήματος. Ακολούθως αυτός που ήταν στο εσωτερικό του καταστήματος, περίμενε σινιάλο από το κινητό του συνεργού του, τη στιγμή που εκείνος με κάποια πρόφαση έβγαζε και απασχολούσε τον ιδιοκτήτη εκτός.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δράστες έκλεβαν μόνο χρήματα και καθόλου προϊόντα. Με αυτή τη μέθοδο, είχαν κλέψει στις 17/2/20 σούπερ μάρκετ στην ανατολική έξοδο της Λαμίας αλλά και την Τρίτη 3 Μαρτίου σε γειτονιά λίγο πιο βόρεια από το κέντρο, ενώ η τελευταία τους – για αυτή τη φορά – δραστηριότητά τους ήταν την ίδια μέρα στο μίνι μάρκετ στο Παγκράτι.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το ΙΧΕ κατασχέθηκε, καθώς και το χρηματικό ποσό των 765 ευρώ, που βρέθηκε στη κατοχή τους.

Σημειώνεται τέλος ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που περιλαμβάνει την κατηγορία των διακεκριμένων κλοπών, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση