Δήμος Λαμιέων: Πως θα προστατευτούμε από τον κορονοϊό - Τι θα γίνει με τα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Μαρτίου 2020 08:35 Δήμος Λαμιέων: Πως θα προστατευτούμε από τον κορονοϊό - Τι θα γίνει με τα σχολεία

Στασινός: «Δεν υπάρχει κρούσμα στην περιοχή μας ούτε ύποπτο…». Δε θα γίνει άμεσα απολύμανση στα σχολεία. Θα σταλούν αντισηπτικά – απολυμαντικά σε όλες τις σχολικές μονάδες…

Ενημέρωση για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που αισθανθούμε συμπτώματα γρίπης, που μπορεί να θεωρηθούν «ύποπτα» κρούσματα για κορονοϊό, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής (6/3) στο γραφείο του Δημάρχου Λαμιέων, οι δύο γιατροί του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Στασινός και Θανάσης Ντούζγος αλλά και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα παιδείας Θανάσης Παπαχρήστος.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι  από τα πρώτα συμπτώματα πρέπει από μόνοι μας να απομονωθούμε σπίτι μας, παίρνοντας συμβουλές από τον οικογενειακό μας γιατρό, ή το φαρμακοποιό. Αν τα συμπτώματα είναι σοβαρά ενημερώνουμε οπωσδήποτε έναν γιατρό και εφόσον χρειαστεί μεταβαίνουμε με τα μέτρα που προβλέπονται στο Νοσοκομείο, ή σε όποιο εργαστήριο μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, χωρίς να έρθουμε σε επαφή με άλλον κόσμο.

Προς το παρόν δε θα γίνει απολύμανση στα σχολεία, καθώς δεν υπάρχει κανέναν ύποπτο κρούσμα και αυτό που θα γίνει άμεσα, είναι να αποσταλούν σε όλα τα σχολεία τα απαραίτητα απολυμαντικά και αντισηπτικά για την προστασία των παιδιών από τον ιό.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τις χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για να προστατευτούμε από τον ιό, αλλά και να προστατεύσουμε με τη σειρά μας τη δημόσια υγεία.

Το παρακάτω φυλλάδιο εκδόθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή Υγείας του Δήμου Λαμιέων και θα διανεμηθεί σε Φαρμακεία, Ιατρεία, Οδοντιατρεία, Φυσικοθεραπευτήρια, στο Πανεπιστήμιο, σε Νηπιαγωγεία και στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Παράλληλα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης του Δήμου (ΔΕΥΑΛ) θα αποστείλει επιστολές με τα φυλλάδια σε κάθε σπίτι στη Λαμία. «Η ενημέρωση είναι δύναμη και προστασία δική μας και των ευπαθών συμπολιτών μας».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση