Αθώα 30χρονη από τη Φθιώτιδα για διακίνηση ναρκωτικών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 08:08 Αθώα 30χρονη από τη Φθιώτιδα για διακίνηση ναρκωτικών

Σχεδόν 100 άτομα στη δικογραφία της Ασφάλειας Λιβαδειάς σε υπόθεση με ηρωίνη και ακατέργαστη κάνναβη…

Υπόθεση ναρκωτικών με κατηγορούμενους δέκα (10) άτομα από περιοχές του Ορχομενού, της Λιβαδειάς, της Χαλκίδας, αλλά και ενός χωριού της Λοκρίδας, εκδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λιβαδειάς.

Οι κατηγορίες περιελάμβαναν τη διακίνηση ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, την προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών ή κατά περίπτωση μόνο την κατοχή και γενικά περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στην πρώτη κατηγορία ήταν και μία 30χρονη από χωριό της Φθιώτιδας και συγκεκριμένα της Λοκρίδας, η οποία και δεν είχε συλληφθεί στη μεγάλη επιχείρηση τον Απρίλιο του 2019 της Ασφάλειας Λιβαδειάς, με την υποστήριξη των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Χαλκίδας και Λαμίας.

Στην ογκωδέστατη δικογραφία που περιελάμβανε 97 πρόσωπα, κάποια εκ των οποίων δεν είχαν ταυτοποιηθεί, η συμμορία φέρεται να διακινούσε ποσότητες αξίας μεγαλύτερης των 75.000 ευρώ.

(Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για την υπόθεση ΕΔΩ.)

Από τα 13 συνολικά πρόσωπα, 12 Έλληνες (δύο γυναίκες) και 1 Αλβανός υπήκοος, για τα οποία είχε στοιχειοθετηθεί η συμμετοχή τους στη συμμορία, οι τρεις είχαν προφυλακιστεί, όλοι τους κάτοικοι Ορχομενού ηλικίας - σήμερα - 27, 29 και 26 ετών.

Οι συγκεκριμένοι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν από το Τριμελές, ο μεν 27χρονος σε 10 χρόνια ποινή κάθειρξης, ενώ ο 29χρονος και ο 26χρονος που είναι Αλβανός, τιμωρήθηκαν με έξι χρόνια. Στους δύο τελευταίους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής και αφέθηκαν ελεύθεροι, όχι όμως και ο πρώτος που θα παραμείνει στη φυλακή.

«Υπερδιογκωμένη» χαρακτήρισε την συγκεκριμένη υπόθεση η Λαμιώτισσα δικηγόρος και συνήγορος υπεράσπισης του 26χρονου, Αργυρώ Καραφέρη που δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την αποφυλάκιση του εντολέα της.

Σημειώνουμε ότι όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, ανάμεσά τους και η 30χρονη από τη Λοκρίδα την οποία υπερασπίστηκε ο Λαμιώτης δικηγόρος Δημήτρης Τσιγάνης.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση