Χαλάει ο καιρός - Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 09:30 Χαλάει ο καιρός - Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Υποχώρηση του καύσωνα αναμένεται από σήμερα Τετάρτη με τα πρώτα μπουρίνια να κάνουν την εμφάνιση τους από το απόγευμα στη Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, βόρειο Αιγαίο και το βράδυ στην Θεσσαλία που κατά τόπους θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα είναι ιδιαίτερα έντονα σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας όπου θα σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 8-10 βαθμούς σε ολόκληρη τη χώρα σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

Την Παρασκευή ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους κυρίως στην Χαλκιδική, Σποράδες, ανατολική Στερεά, Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, αλλά σταδιακά μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο, ωστόσο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά αλλά και στην δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση από το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Αλλάζει άρδην ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και μπουρίνια που θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από το ύψος της Θεσσαλίας και βορειότερα τα οποία δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να επηρεάσουν και μεμονωμένες περιοχές της βόρειας Φθιώτιδας. Η κακοκαιρία θα γενικευτεί μέσα στην Πέμπτη με πολύ έντονες κατά τόπους καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις κυρίως το μεσημέρι. Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα είναι ασθενή και κυρίως τοπικού χαρακτήρα, ενώ το Σαββατοκύριακο θα έχουμε και πάλι παροδικές μπόρες κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
 
Πιο αναλυτικά: 
 
Την Τετάρτη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό αργά τη νύχτα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού.
 
Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Από αργά τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-28 βαθμούς.
 
Την Παρασκευή προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί από 20-26 βαθμούς.
 
Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
 
Ο καιρός στην Ελλάδα
Την Τετάρτη προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλία όπου θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πιθανόν ισχυρούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 18-32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 19-35 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου-Κρήτη από 21-34 βαθμούς.
 
Την Πέμπτη προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και στο κεντρικό-βόρειο Αιγαίο βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά από αργά το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια Δ-ΝΔ 4-6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο.
 
Την Παρασκευή προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα σταδιακά μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν Δ-ΝΔ 3-5 που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.
 
Το Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.
 
Την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και την ορεινή Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση