Λαμία: Η επιχείρηση απολύμανσης συνεχίζεται - Η έκκληση του Δημάρχου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 08:04 Λαμία: Η επιχείρηση απολύμανσης συνεχίζεται - Η έκκληση του Δημάρχου

«Δεν έχουμε δικαίωμα να παίζουμε με τη ζωή των γονιών μας και των διπλανών μας. Η προσωπική μας στάση απέναντι στα γεγονότα είναι το "μεγάλο κλειδί". Ο σεβασμός σε μια νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται και όσο διαρκεί, αυτή είναι το μέτρο της υπευθυνότητας μας...», τονίζει μεταξύ άλλων ο Θύμιος Καραΐσκος.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων και ενεργειών που ανακοίνωσε ο Δήμος Λαμιέων για τον κορωνοϊό συνεχίζονται οι απολυμάνσεις σε πλατείες και άλλους χώρους της πόλης. Μετά τις απολυμάνσεις στα μεγάλα κτίρια όπως Δημαρχείο, Αστυνομικό και Δικαστικό Μέγαρο, σειρά πήραν οι πλατείες και κεντρικοί δρόμοι.

Το πρωί της Τρίτης συνεργεία του Δήμου με επικεφαλης τον Αντιδήμαρχο Κώστα Μουστάκα φρόντισαν με ειδικό απολυμαντικό φάρμακο να περάσουν από αρκετούς κοινόχρηστους χώρους, όπως η παλιά Δημοτική Αγορά, η πλατεία Λαού, η πλατεία Καραϊσκάκη, η πλατεία πίσω από τον Άγιο Αθανάσιο στα Γαλανέικα και αλλού.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε συνδυασμό με την ατομική ευθύνη και την πρέπουσα σύνεση που οφείλουν να επιδείξουν οι πολίτες, δύναται να περιορίσουν και μακάρι στην περίπτωση της Λαμίας να μην επιτρέψουν καθόλου τη διάδοση του κορωνοϊού.

Η έκκληση του Δημάρχου Λαμιέων:

«Ξέρουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Θα ήθελα να απευθύνω μία έκκληση καθώς απέναντι στις εξελίξεις υπάρχει και η προσωπική ευθύνη του καθενός. Ζητάμε από τον καθένα μας υπευθυνότητα απέναντι στη δημόσια υγεία. Είναι υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού σύμφωνα με τις επιστημονικές κατευθύνσεις.

Απευθύνω μια προσωπική έκκληση στους επαγγελματίες, να σεβαστούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί . Είναι προσωπική ευθύνη απέναντι στην πόλη και τους πολίτες.

Απευθύνω έκκληση στους πολίτες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το θέμα των απορριμμάτων. Λόγω των διαμορφωμένων συνθηκών ο Δήμος εργάζεται με μειωμένο προσωπικό και προσπαθεί να ανταποκριθεί. Παρακαλώ πολύ να διευκολύνετε το έργο μας.

Ως δημοτική αρχή είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε συντεταγμένα σε αυτή τη δοκιμασία για τους ανθρώπους και το Δήμο μας. Η προσωπική μας στάση απέναντι στα γεγονότα είναι το «μεγάλο κλειδί».

Ο Δήμος μας, οι  δημοτικές μας υπηρεσίες είναι έτοιμες να βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστεί. Απ' αυτή την διαμορφωμένη πραγματικότητα πρέπει να βγούμε νικητές. Δεν έχουμε δικαίωμα να παίζουμε πλέον με τη ζωή των γονιών μας και των διπλανών μας»

Δείτε φωτορεπορτάζ από την επιχείρηση απολύμανσης πλατειών, κοινόχρηστων χώρων και αυτοκινήτων:

 

 

 

   

 

 

Απολύμανση οχημάτων:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση