Φθιώτιδος Συμεών: «Δεν είναι για τρολάρισμα ο πόνος που νιώθουμε…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 08:10 Φθιώτιδος Συμεών: «Δεν είναι για τρολάρισμα ο πόνος που νιώθουμε…» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η αναστολή συνταγματικών ελευθεριών όπως η θρησκευτική λατρεία μπορεί να γίνει μόνο από το κράτος και μόνο αυτό έχει τη δύναμη να περιφρουρήσει αν εφαρμόζονται τα μέτρα περιορισμού», είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant-1.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας μιλώντας ως Ποιμένας και ως άνθρωπος, ξεχώρισε τα ιερά μυστήρια από τα όσα κάνουμε ως άνθρωποι για να προστατεύσουμε τον πλησίον μας, πολλές δε φορές μένοντας μακριά από πολύ αγαπημένα πρόσωπα.

Ανάλογος είναι και ο πόνος, όπως είπε των ανθρώπων της εκκλησίας που καλούνται να αφήσουν το σπίτι τους και να μη λειτουργήσουν δεν είναι για τρολάρισμα όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Σεβασμιότατου πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο σεπτός ιεράρχης απάντησε με την γνωστή ευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου, «Δώρησαί μοι του οράν τα εμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον αδελφόν μου» (σε ελεύθερη μετάφραση να βλέπουμε τα δικά μας σφάλματα και να μην κατακρίνουμε τους αδελφούς μας).

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση