Καιρός: Σύμμαχος την ερχόμενη εβδομάδα για να μείνουμε σπίτι!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 12:05 Καιρός: Σύμμαχος την ερχόμενη εβδομάδα για να μείνουμε σπίτι!

Ανοιξιάτικος μέχρι το Σάββατο. Άστατος με βροχές και χιόνια στα ορεινά από την Κυριακή…

Σύμμαχος στο «Μένουμε Σπίτι» από την ερχόμενη εβδομάδα ο καιρός, καθώς από το βράδυ της Κυριακής και μέχρι την Παρασκευή 27 του μηνός, θα είναι άστατος με βροχές κατά περιόδους, χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας σε χειμερινά επίπεδα.

Μάλιστα, στις 25-26 του μηνός είναι πολύ πιθανό να έχουμε ένα σημαντικό κύμα κακοκαιρίας με πολλές βροχές. Έτσι, από τη Δευτέρα και έπειτα η παραμονή μας στο σπίτι θα γίνει λίγο πιο "ευχάριστη", αφού ο καιρικές συνθήκες δεν θα προσφέρονται για εξωτερικές δραστηριότητες!

Αυτό το Σάββατο βέβαια ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, επιβάλλεται όμως η παραμονή στο σπίτι στη μάχη κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Σημειώνουμε επίσης ότι τις απογευματινές ώρες της 25ης Μαρτίου τα προγνωστικά δείχνουν ότι θα μας επισκεφθεί ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από τη βόρεια Αφρική με ισχυρούς νοτιάδες και λασποβροχές, με τα φαινόμενα να κορυφώνονται στις 26 του μηνός (την ερχόμενη Πέμπτη). Το παρακολουθούμε και όταν τα προγνωστικά θα γίνουν πιο αξιόπιστα θα υπάρξει ενημέρωση.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα

Την Παρασκευή και το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια στο νομό, ασθενείς άνεμοι και μέγιστη θερμοκρασία στους 18-20 βαθμούς. Η πιο ζεστή ημέρα θα είναι το Σάββατο.

Την Κυριακή προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-17 βαθμούς.

Την Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπεται άστατος καιρός με ασθενείς βροχές κατά περιόδους, κυρίως το απόγευμα-βράδυ της Δευτέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία σε πτώση δε θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς.

Γενική πρόγνωση

Καλοκαιρία προβλέπεται στο σύνολο της χώρας μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά την ηλιοφάνεια, τους ασθενείς γενικά ανέμους και τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τους 18-20 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Ωστόσο, από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου θα αναπτυχθεί αραιή συννεφιά αρχικά από τα δυτικά, η οποία την Κυριακή θα καλύψει όλη τη χώρα.

Την Κυριακή προβλέπονται τοπικές βροχές στη δυτική και νότια χώρα που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΝΝΑ 4-5 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Την Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, όπως επίσης και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ την Τρίτη θα χιονίσει και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη και Πέμπτη (25-26 Μαρτίου) φαίνεται πως θα μας απασχολήσει ένα ακόμη σύστημα κακοκαιρίας προερχόμενο από τη βόρεια Αφρική, το οποίο είναι ικανό να φέρει αξιόλογες βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας. Το χαμηλό αυτό βαρομετρικό, η έκταση και τροχιά του οποίου δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί με ακρίβεια, δείχνει να συνδυάζεται με αρκετά ενισχυμένους νοτιάδες στα πελάγη και μεταφορά Αφρικανική σκόνης (λασποβροχές).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση