Τρία ακόμη αρνητικά δείγματα για κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 08:33 Τρία ακόμη αρνητικά δείγματα για κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε περιστατικά που η κλινική τους εικόνα παραπέμπει σε πνευμονία. «Μένουμε Σπίτι» για να διατηρηθεί το «μηδέν»...

Ευχάριστα ήταν για μία ακόμη φορά τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Παστέρ για τα τρία τελευταία «ύποπτα» κρούσματα κορωνοϊού που πέρασαν από το Νοσοκομείο Λαμίας.

Οι απαντήσεις που έφτασαν το βράδυ της Παρασκευής (20/3) ήταν αρνητικές, διατηρώντας τη Λαμία και τη Φθιώτιδα στο «μηδέν», ενώ γενικότερα στη Στερεά υπάρχει μόνο το επιβεβαιωμένο κρούσμα του 48χρονου στον Άγιο Ιστιαίας.

Αναφορικά με τα τελευταία αποτελέσματα, ανάμεσα σε αυτά ήταν και του 85χρονου Λαμιώτη, ο οποίος διακομίσθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Νοσοκομείο Λαμίας, με σοβαρό πρόβλημα στο αναπνευστικό. Γενικότερα ο  άνθρωπος είναι ανοσοκατεσταλμένος από άλλα θέματα υγείας, όμως η ξαφνική επιδείνωση της κατάστασής του και η πιθανή επαφή του με συγγενικό του πρόσωπο που είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, επέβαλλαν ειδική μεταχείριση του περιστατικού. Διασωληνώθηκε σε ξεχωριστό δωμάτιο στα χειρουργεία του ισογείου και το πρωί διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού της Λάρισας. Δυστυχώς η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη. Δεν οφείλεται ωστόσο στον νέο κορωνοϊό.

Πλέον στο Νοσοκομείο της Λαμίας εξετάζεται ακόμη μία περίπτωση πάλι ηλικιωμένου άνδρα που διακομίστηκε τις τελευταίες ώρες με διαγνωσμένη πνευμονία. Εμπίπτει στις γενικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για έλεγχο των σοβαρών περιστατικών που έχουν συμπτώματα προσβολής του αναπνευστικού και πάρθηκε δείγμα.

Αυτό που δε θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε είναι, το πόσο μεγάλη σημασία έχει η συμβουλή «Μένουμε Σπίτι». Παραμένει ως η αποτελεσματικότερη κατά της διάδοσης του νέου κορωνοϊού. Η ευθύνη και η ελπίδα μας συγχρόνως, μεγαλώνουν όσο δεν επιβεβαιώνεται κρούσμα στην περιοχή μας.

Τηρούμε λοιπόν τις οδηγίες των επιστημόνων και συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε εμείς τον ιό και δε θέλουμε να τον μεταδώσουμε. Μόνο έτσι θα μπορέσει να ελεγχθεί η διασπορά στην Κοινότητα και δε θα ζήσουμε μέρες πολέμου σαν αυτές που δυστυχώς βιώνουν αρκετές χώρες σε όλον τον κόσμο.

«Μένουμε Σπίτι» και όλα θα πάνε καλά

Προσαρμοσμένη αναζήτηση