Φθιώτιδα: Πάλι έτρεχαν οι Πυροσβέστες γιατί κάποιοι δε σέβονται τίποτα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 08:26 Φθιώτιδα: Πάλι έτρεχαν οι Πυροσβέστες γιατί κάποιοι δε σέβονται τίποτα

Πυρκαγιά στο Κυπαρίσσι Αταλάντης απείλησε δασική έκταση…

Πριν στεγνώσει το μελάνι του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Φθιώτιδας Ανδρέα Μωράτη, για την ευθύνη που οφείλουμε να επιδεικνύουμε όλοι, όταν ανάβουμε φωτιά στην ύπαιθρο, μία ακόμη πυρκαγιά λίγο έλειψε να κάνει μεγάλο κακό σε δασική έκταση στο Κυπαρίσσι Αταλάντης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κακό ξεκίνησε από κάψιμο κλαδιών σε ελαιοπερίβολο, την ώρα όμως που οι άνεμοι ήταν ιδιαίτερα ισχυροί. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική με οχήματα από το Κλιμάκιο Αταλάντης και από άλλες υπηρεσίες, συνολικά οκτώ, μαζί με 20 πυροσβέστες που κατάφεραν την τελευταία στιγμή να εμποδίσουν τις φλόγες να εισέλθουν σε δασική βλάστηση.

Δικαίως το ευχαριστήριο του Δημάρχου Λοκρών, Θανάση Ζεκεντέ προς τον Πύραρχο Ανδρέα Μωράτη, το Διοικητή των Π.Υ. Λαμίας Πύραρχο Θανάση Παπασταμούλη και τον Διοικητή του Π.Κ. Αταλάντης Υποπυραγό Άρη Μπεκιάρη και όλους τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιτυχή κατάσβεση.

Στην προσπάθεια συμμετείχαν επίσης και οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, η Αστυνομία και υπάλληλοι του Δασαρχείου Αταλάντης.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης, ήταν αρκετά δύσκολη περίπτωση με μεγάλες εγκαταστάσεις σωλήνων, καθώς ήταν σε πλαγιά χωρίς πρόσβαση οχημάτων.

Την έρευνα για τα αίτια της Πυρκαγιάς, διεξάγει το ΠΚ Αταλάντης και όλα δείχνουν ότι σχετίζεται με ανθρώπινη δραστηριότητα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση