Το συγκινητικό κήρυγμα Συμεών στην άδεια Μητρόπολη και η δέηση υπέρ της προστασίας από την πανδημία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 16:38 Το συγκινητικό κήρυγμα Συμεών στην άδεια Μητρόπολη και η δέηση υπέρ της προστασίας από την πανδημία

Το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό μήνυμα του Ποιμενάρχη Φθιώτιδας για το «Μένουμε Σπίτι» και ακούμε το Λόγο του Θεού…

Οι πιο μοναχικοί Χαιρετισμοί ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών, ο οποίος μαζί με τον Πρωτοσύγκελο Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Άγγελο Ανθόπουλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Λαμίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτη Σερέτη, ετέλεσε την Παρασκευή (20/3) την Ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Χάρη στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο η ιερή ακολουθία έφτασε στα σπίτια όλων των πιστών, τους οποίους ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε να μείνουν σε αυτό έως ότου τελείωσει η νέα δοκιμασία.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το πεφωτισμένο κήρυγμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδος:

Ακολούθως γονατίζοντας δακρυσμένος μπροστά στην εικόνα της Παναγίας ανέπεμψε ειδική δέηση και ανέγνωσε ειδικές ευχές για την από Θεού προστασία της ανθρωπότητος, απ’ αυτή την δύσκολη δοκιμασία της ασθενείας του κορωνοϊού, προτρέποντας και όλους τους πιστούς από τα σπίτια τους, να γονατίσουν κι΄ αυτοί μπροστά στην Εικόνα της Παναγίας.

Παρακολουθήστε τη δέηση προς την Παναγία Θεοτόκο:

Σημειώνουμε ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, παραχώρησε νωρίτερα συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητρόπολης στέλνοντας για μία ακόμη φορά το μήνυμα «Μένουμε στο Σπίτι».

Ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί τις παραινέσεις και το μήνυμα ελπίδας του Σεβασμιώτατου προς το ποίμνιό του.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση